Macron ve Rutte İsrail’e ziyarete gidecek

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 10:00 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 10:22 pm

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte’nin Pazartesi ve Salı günü İsrail’i ziyaret edeceğini duyurdu.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre; Başbakan Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Görüşmenin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte yarın İsrail’e gidecek.

Açıklama şu şekilde:

“Başbakan Binyamin Netanyahu bugün Batılı liderlerle bir dizi görüşme gerçekleştirdi: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte. Başbakan, liderlere Hamas’ın askeri ve idari yeteneklerinin ortadan kaldırılması yönünde halkın birlik ve kararlılığını anlatarak, İsrail’in Hamas’a karşı kazanacağı zaferin tüm dünya için bir zafer olacağını söyledi. Başbakan Netanyahu, İsrail’in Hamas’ın acımasız terörüne karşı kendini savunma hakkına verdikleri destekten dolayı liderlere teşekkür etti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte yarın İsrail’e gelecek ve Başbakan Netanyahu ile görüşecek.”

Hamas-İsrail savaşında 16.gün! İsrail’den açıklama: Saldırılar durmayacak