Lütfü Savaş’tan YSK’ya ‘hadis’li çağrı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 1:32 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 2:00 pm

Haber: CEREN URAL

CHP’nin Hatay adayı Lütfü Savaş, AKP’li rakibi Mehmet Öntürk’e mazbata verilmesine tepki göstererek YSK’ya ‘hadis’le çağrı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyeleri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde Hatay’da yaşanan seçim usulsüzlüklerine ilişkin açıklama yaptı.

CHP dün kentteki seçimin iptali için YSK’ya başvurmuştu. Ölü seçmen ve sandık kuruluyla ilgili iddiaları hatırlatan Savaş, YSK’ya ise “Rahmet ayındayız, eminim ki içerideki hakimleri ibadetlerini yapıyor ve akşam oruçlarını açacak. Peygamber efendimiz ‘Bir saatlik adalet yetmiş yıllık ibadetten iyidir’ diyor. Biz içerideki hakimlerimizin bunun ne demek olduğunu bilerek karar vermesini bekliyoruz” çağrısını yaptı.

CHP’den Hatay itirazı: 3 bin 389 ölüye oy kullandırttılar

Hatay Valisi’ne de “Seçimi rakibe kazandırmak için maddi manevi çalıştı. Mahalle mahalle gezip, muhtarlardan iktidar adına oy istedi” diye yüklenen Savaş özetle şunları söyledi:

“400 milyona yakın benimle ilgili negatif tweet atılmıştı bu depremin tek sorumlusu CHP ve Lütfü Savaş olarak gösterilmişti. Birçok yalan haber genhel merkezimize getirilmişti. Şu bir gerçek ki hükumet bu depremin altında kaldı. Diğer illerde enkazlar dahi kaldırılamadı. Küçücük bir belediye bütün dünyadan yardım istememiş bir dönemde 4.seviyede depremde biz bu yükü tek başımıza kaldıramıyoruz gelin birlikte kaldıralım dediyse bile büyükşehir belediyesinin tek başına bu yükün altından kalkması mümkün değildi. Anma iktidar zamanında gelemediği ve bugüne kadar çözemediği sadece enkaz kaldırma işinden bile büyükşehri sorumlu tutmuştur. Bütün sorumluluk bakanlık ve hükumette olduğu halde bütün sorumluluğu belediyeye yıkmaya çalıştılar. Bu genel merkezimizi aldatabilir, seçimleri kazanamaz diye algı oluşturabilir. Ben buna saygı duyuyorum. 6 Şubat’tan sonra CHP ve Lütfü Savaş’a bu kadar yüklenilmesine rağmen biz seçimden galip çıktık. Demek ki Lütfü Savaş ve CHP’nin Hatay’da karşılığı fazlasıyla var. Ve biz bu seçimden çıkan sonucun adalet önünde de teslimiyetini istiyoruz. Geçmişte bütün bu olgular hükumetin en fazla Hatay ve Hatay’ı almak için yapmış olduğu projeksiyonlar olarak ben biliyorum. Çünkü şu anda Hatay’da 50 milyar dolardan fazla rant var. İktidar rant peşinde koştuğu için o rantı kendi yandaşlarına paylaştırmak amacıyla seçimi kazanmak istiyor. Burada yazmadığımız birçok şey var zaten. Onun dışında birçok seçmenin Hatay’a kaydırıldığını biz tespit ettik. Ama o daha önce yapıldığı için onun için bir şey demiyoruz.

HATAY VALİSİ’NE TEPKİ

Yalnız bırakılmadım partimizle birlikte çalıştık. Sayın Valimiz geldiğinden itibaren siyaset yaptı, Lütfü Savaşı kötülemek için mesai harcadı. Valilerin görevi bu kadar yıkılmış şehirlerde muhalefet belediye başkanıyla uğraşmak mı şehri için faaliyet göstermek mi? Vali seçimi onlara kazandırmak için maddi manevi uğraştı. Mahalle mahalle gezip iktidar için oy istedi. Vali öncelikle devlet işleriyle uğraşmalı. Siyasetten uzak insanların dertleriyle uğraşmalı.

‘SİZCE DE MANİDAR DEĞİL Mİ?’

Hayatını kaybetmiş insanların seçim listesinde yer alması sizce de manidar değil mi? Kanunen 20 tane sandık başı olması mümkün olmayan insan sandık başkanı olmuş. Bunların olması seçimin iptaline yönelik bir harekettir.

‘HADİS’LE ÇAĞRI YAPTI

Hatay hakkının yarınlarını feda etmeye niyete yoktur. Hatay halkı iradesini masa başı dayatmalara kurban etmeyecek kadar hassasiyet sahibidir. Rahmet ayındayız, eminim ki içerideki hakimleri ibadetlerini yapıyor ve akşam oruçlarını açacak. Peygamber efendimiz ‘Bir saatlik adalet yetmiş yıllık ibadetten iyidir’ diyor. Biz içerideki hakimlerimizin bunun ne demek olduğunu bilerek karar vermesini bekliyoruz.”

Atatürk’ün sözüne atıfla “Hatay bugün artık hepimizin şahsi meselesidir” mesajı veren Savaş, YSK’deki hakimlere seslenerek, “31 Mart’ın mesajı, hukuka sahip çıkılmasıdır. Lütfen hukuka, demokrasi ve adalete sahip çıkın” diye konuştu.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ