Lütfü Savaş: Sığınmacılar gitmezse azınlığa düşeceğiz

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 9:38 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 4:31 pm

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmemesi durumunda Türk vatandaşlarının şehirde azınlığa düşeceğini ifade etti.

Suriyeli sığınmacı oranının en yüksek olduğu ikinci şehir olan Hatay’da tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Hürriyet yazarı Hande Fırat’a konuşan Lütfü Savaş, sığınmacı sorunu ile ilgili “Bu mesele milli meseledir, devlet meselesidir. Bu nedenle de ortak platformda, konsensüsle çözülmeli. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bir masa etrafında toplanarak bu konuda mutlaka ortak çözüm bulmalı. Milli bir davada liderler toplanamıyorsa ne zaman toplanacaklar? Yarından tezi yok masa kurulmalı. Öncelikle kendi bekamızı ve çocuklarımızın geleceğini düşüneceğiz.” dedi.

“PEKİ YA DÖNMEZLERSE?”

Hatay’da 18 bin 100 Suriyelinin oy kullanacağını söyleyen Savaş “Peki ya dönmezlerse?” sorusu üzerine “Demografik olarak bir süre sonra azınlığa düşeriz. Türkiye en karanlık senaryoyu düşünerek önlem almalı” cevabını verdi.

Savaş, “Gelecek adına üç oy fazla almak için, kaos yaratacak sözlerden liderler başta olmak üzere herkes kaçınmalı. Bununla seçim propagandası yapılamaz” dedi.

Türkiye’ye gelen sığınmacılar gönderilmemek için pasaport yırtıyor