Lütfü Savaş adaylıktan çekilmedi: Yılmayacağım, korkmayacağım

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 3:53 pm

‘Hatay üzerinde kirli bir oyun oynandığını’ öne süren CHP’nin Hatay adayı Lütfü Savaş “Korkmayacağım, sinmeyeceğim” dedi.

Hatay’da protesto edilen ve CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ‘kararlılık’ mesajı verdi. Hatay’ı tehditlere teslim etmeyeceğini söyleyen Savaş “Korkmayacağım ve sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay bizim canımız, Türkiye bedenimiz. Bu can bu bedenden çıkarsa nice olur halimiz” ifadesini kullandı.

‘PROTESTOLARA BAKSANIZ 200 KİŞİLERDİ’

Protestolara ilişkin de konuşan Savaş “Olaya bütüncül bakmak lazım. Tek bir kişi üzerinden yürütürsek olmaz. Ben 4-5 gün önce Ankara’da bir gazeteci tarafından uyarıldım. ‘Provokasyonlar olacak, önlem alın’ diye uyardı. Tabii ki Hatay’da deprem sonrası eksiğimiz olabilir. Biz hemşerimizin sitemini emir sayarız ve gereğini yaparız. Bunda hiçbir problem yok. Olayın iki boyutu var. Bunu bana bir gazeteci anlattıysa olayı tüm birimlerin bilmemesi mümkün değil. Arkadaşlarımızla hemşerilerimizin için den geçtik son 100 metrede protestolar başladı. Belli insanların uyarısıyla başladı protestolar. Baksanız 200 kişilerdi. Kim olduklarını, kimler tarafından yönetildiklerini biliyoruz” dedi.

‘ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR, SEÇİMİ KAZANACAĞIZ’

“Ben Sayın Genel Başkanla dün akşam konuştum. Sayın Genel Başkanımızın duruşu net. Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız diyor” ifadesini kullanan Savaş adaylıktan çekilmeyeceğini de vurguladı. Savaş, “Adaylığım devam ediyor, seçimi kazanacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün yaptığı açıklamada Lütfü Savaş’ın yeniden adaylığı ile ilgili, “Partinin yetkili kurulları, bu konuyu enine boyuna değerlendirip Hatay’ın tüm ilçeleriyle, belki de 2-3 gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp bir karar verecektir” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’den Lütfü Savaş için anket kararı

Kaynak: TELE1