Lübnan sınırına ‘İsrail’ saldırısı! Bir gazeteci öldü dördü yaralı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 7:42 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 9:13 am

Lübnan‘ın güneyinde İsrail’le olan sınıra yapılan saldırıda bir gazeteci öldü, dört gazeteci ise yaralandı.

Lübnan resmi ajansı NNA, ülkenin güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırıda 1 gazetecinin hayatını kaybettiği, 3 gazetecinin de yaralandığını duyurdu.

Ölen gazetecinin Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah olduğu belirtildi. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ise canlı yayında yaralı 2 gazetecinin kendi çalışanları olduğunu açıkladı.

REUTERS’DAN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Reuters haber ajansı yazılı açıklamada bulundu. Reuters, “Kameramanımız İssam Abdullah’ın öldürüldüğünü derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Reuters tarafından yapılan açıklamada, “Acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor, bölgedeki yetkililerle çalışıyor ve İssam’ın ailesine ve meslektaşlarına destek oluyoruz. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz ailesiyle. Reuters muhabirleri Thaer Al-Sudani ve Maher Nazeh de yaralanmış olup tıbbi bakım görmekteler. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz aileleriyle birlikte.” ifadelerine yer verildi.

İSRAİL ORDUSU KUZEY’DE TEYAKKUZDA

İsrail-Hamas çatışması abluka alındaki Gazze Şeridi’nde şiddetli savaş halini aldı. Bu dönemde, İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullah’ı arasında karşılıklı saldırılarla bu bölge de yeniden ısındı. İsrail ordusu, kuzey sınırında teyakkuz halinde bekliyor.

İsrail Lübnan sınırını vurdu

İsrail Gazze’yi karanlığa Kudüs’ü gaza boğdu

İsrail’in verdiği sürede saat 20’de dolacak! Kara harekatı hazırlığı

Erdoğan’dan ABD’ye sert tepki! “Milli güvenliğimiz için olağanüstü tehdit”