Lübnan Hizbullahı: Her sivil ölümüne misliyle karşılık vereceğiz

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 5:52 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 5:52 pm

Lübnan’da Hizbullah yanlısı milletvekili, ülkenin güneyinde 4 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından İsrail’in sivillere yönelik her saldırısına ‘misliyle’ karşılık vereceklerini söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken Lübnan sınırında da çatışmalar devam ediyor. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıda öldürülen 10-14 yaşları arasındaki üç kız çocuğu ve büyükanneleri, bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

ABD’den Lübnan ve Hizbullah’a uyarı: Çok netiz

Reuters’in haberine göre, Hizbullah yanlısı milletvekili Ali Fayyad, pazar günü ülkenin güneyinde öldürülen dört Lübnanlının cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Direniş, sivilleri hedef alan her türlü saldırıya misliyle karşılık verecektir” dedi.

Cenaze töreninde, öldürülen 4 kişinin resimleri taşınırken İsrail’i protesto eden sloganlar atıldı. Lübnanlı yetkililer, İsrail saldırısının pazar günü bir ailenin de içinde bulunduğu aracı vurduğunu belirtirken İsrail ordusu, birliklerinin Lübnan’da ‘teröristleri taşıdığından şüphelenilen’ bir araçla çatışmaya girdiğini ve aracın içinde sivillerin bulunduğuna dair haberleri incelediklerini açıkladı.

Hizbullah lideri Nasrallah, Filistin hükümetini suçladı Hamas’ı övdü

60’DAN FAZLA HİZBULLAH MİLİTANI ÖLDÜ

Lübnanlı güvenlik yetkilileri, İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasındaki sınır çatışmalarında 60’da fazla Hizbullah militanı ve 10 sivilin, İsrail tarafında ise en az yedi İsrail askeri ve bir sivilin öldürüldüğünü açıkladı.