Lübnan Hizbullahı: Eylem zamanı geldiğinde biz de harekete geçeceğiz

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 3:31 pm

Lübnan Hizbullahı, Gazze ile dayanışma gösterisinde Hamas-İsrail arasında devam eden çatışmalara ilişkin “Eylem zamanı geldiğinde harekete geçeceklerini” söyledi.

Hamas-İsrail Savaşı’nın 7. gününde Kudüs’te cuma namazı çıkışı gerginlik yaşandı.  Dünyanın gözü Mescid-i Aksa’daki cuma namazındayken Lübnan’da da cuma çıkışı Hizbullah destekçileri Gazze ile dayanışma gösterileri yaptı.

Cuma namazının ardından Beyrut’un Dahiye bölgesinde düzenlenen Gazze ile dayanışma gösterisinde konuşan Lübnan’daki Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin “eylem zamanı geldiğinde harekete geçeceklerini” söyledi. İsrail’in tüm planlarını izlediklerini belirten Naim, detay vermeksizin “Hizbullah kendi vizyonu dahilinde çatışmaya katkıda bulunuyor ve herhangi bir eylem zamanı geldiğinde biz de harekete geçeceğiz” dedi.

Hizbullah, Lübnan’da yapılan seçimlerde Meclis’teki çoğunluğu kaybetti

Hamas’ın İsrail’e yönelik eylemlerinden övgüyle söz eden Naim, ‘bu saldırıyla İsrail’in ne kadar zayıf olduğunun ortaya çıktığını’ söyledi.

Lübnan’daki Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin, 8 Ekim’de yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında “tarafsız” olmadıklarını vurgulayarak, “sorumluluğun, ümmetin tarafsız kalmamasını gerektirdiğine” işaret etmişti.

Hamas-İsrail savaşında ilk Cuma namazı! İsrail’den Filistinlilere Kudüs’te müdahale