Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz denizde yüzerken hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:05 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi 11:05 am

Muğla’nın Fethiye ilçesinde denizde fenalaşan Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz hayatını kaybetti.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatil yapan Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, dün saat 19.00 sıralarında denizde yüzerken fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Karagöz, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

DENİZDEN BAYGIN OLARAK ÇIKARILDI

Karagöz’ün kaldığı otelde görevli can kurtaran durumu fark ederek harekete geçerken, ihbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri de geldi. Denizden baygın olarak çıkarılan Karagöz’e suni teneffüs ve kalp masajı uygulandı. Belcekız Plajı’nda bekleyen sağlık ekiplerine teslim edilen Murat Karagöz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Karagöz’ün cansız bedeni, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından Murat Karagöz’ün yaşamını yitirmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü ani bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Büyükelçimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” denildi.

Oscar ödüllü oyuncu Alan Arkin hayatını kaybetti!