Lionel Messi’ye Ballon d’Or ödülü eleştirisine Ronaldo’dan emojili yanıt

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 5:10 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 5:14 pm

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi’ye Ballon d’Or ödülü verilmesini eleştiren bir yoruma emojiyle yanıt verdi.

“Kariyerimde son kez Ballon d’Or ödülünü alıyorum” diyen Lionel Messi, Erling Haaland ve Kylian Mbappe’nin önünde yer alarak 8. kez ödüle layık görüldü.

Ödülü kimin kazanacağı konusunda yine tartışmalara sebep oldu. Bir kısım futbolsever Erling Haaland’ın ödülü kazanması gerektiğini düşünürken geçmişte de Lionel Messi’ye “torpil” geçildiğini iddia etti.

Lionel Messi’ye ayrıcalık yapıldığını iddia eden taraftarlar önceki senelerde Lewandowski’nin ve Sneijder’in kazanması gereken ödülün de Arjantinli yıldıza verildiğini iddia etti.

Son olarak 2017 yılında bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo ise ödül törenine katılmadı.

Tomás Roncero adındaki bir yorumcu, ödülün Messi’ye verilmesini “Bildiğimiz şey oldu, zaten Messi’ye bir Ballon d’Or daha vereceklerdi. Miami’de emekli olmaya gitti. Dünya Kupası’nı kazandı, evet ama 6 penaltıyla. Dünya Kupası 10 ay önceydi, kasım ayındayız. Messi’nin aslında 5 Ballon d’Or’u olmalıydı. Iniesta ve Xavi’nin, bir sezonda 6 kupa kazanan Lewandowski’nin ve en iyi golcü olan Haaland’ın ödüllerine sahip” sözleriyle eleştirdi.

Ronaldo ise Lionel Messi’nin haksız şekilde ödül kazandığı şeklindeki bu yoruma gülerek destek verdi. Ronaldo’nun tepkisi sosyal medyada viral oldu.

Ballon d’Or 2023’te ödüller sahiplerini buldu!

Messi’ye verilen Ballon d’Or ödülü Ronaldocu ünlü yayıncıyı çıldırttı