LinkedIn kıyıma devam ediyor

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:36 pm

LinkedIn iş çıkaran firmalar arasında yeni bir yer edindi. Şirket ciddi işten çıkarmalarına devam ediyor.

LinkedIn, bir dizi toplu işten çıkarma duyurusu yapan en son dikkate değer teknoloji şirketi. 716 kişinin işten çıkmasına izin veriyor ve Çin’deki iş arama uygulamasını kapatıyor. LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky, çalışanlara yazdığı bir notta, kesintilerin müşteri davranışındaki değişiklikler ve bir strateji değişikliğinin parçası olduğunu söyledi. Bu, platformun rekor düzeylerde katılım görmesine ve “üyelerimiz ve müşterilerimiz için ekonomik fırsatlar yaratarak anlamlı ilerleme kaydetmesine rağmen gerçekleşti” ifadeleri yer aldı.

 

LinkedIn

2021’de LinkedIn, ülkede faaliyet göstermenin zorluklarını gerekçe göstererek hizmetinin yedi yıllık Çince sürümünü kapattı. Herhangi bir sosyal ağ özelliği olmayan InCareer adlı Çinli kullanıcılar için bir iş panosu uygulaması başlattı. Roslansky, şirketin bu uygulamayı 9 Ağustos’a kadar aşamalı olarak kaldıracağını söylüyor. Roslansky, InCareer bir miktar başarı elde etse de, “aynı zamanda şiddetli rekabet ve zorlu bir makroekonomik ortamla karşılaştı” diye yazdı.

İlginizi çekebilir: Airbnb işten çıkarma yapmaya başlıyor

Platformda yaklaşık 20.000 kişi çalışıyor, dolayısıyla işten çıkarmalar genel çalışan sayısının yaklaşık yüzde 3,5’ini oluşturuyor. Ancak Roslansky, şirketin önümüzdeki haftadan itibaren diğer alanlarda, yani operasyonlar, yeni iş ve hesap yönetimi bölümlerinde 250’den fazla pozisyon açacağını söyledi. Son dönemlerde teknoloji devleri ciddi işten çıkarmalar ile sürekli gündeme geldi ve bu durum kısa sürede bitmeyecek.

ChatGPT’yi yalan haber yazmak için kullanan adam tutuklandı!