LGS birincisinin hayali yurt dışında okumak

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 7:09 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 7:09 pm

Adana Kozan’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından 500 tam puan alarak sınavda birinciliği elde eden Alperen Bozkurt, “Hedefim öncelikli olarak liseyi bitirmek. Liseyi bitirdikten sonra yurt dışında üniversite okumak için çalışacağım” dedi. 

AKP iktidarının politikaları sebebiyle ekonomik kriz günden güne derinleşirken genç nesil artık önünde bir gelecek göremiyor. Adana’nın Seyhan ilçesinde Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokul’un öğrencisi Alperen Bozkurt, liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi yurt dışında okumak istediğini anlattı.

İleride mühendis olmak isteyen Bozkurt şunları dile getirdi:  “Türkiye birincisi olmak güzel bir duygu, eğitimimde emeği olan herkese teşekkür ederim. Önceden çalıştıklarımın katkısını gördüm, çalışmalarımı normal olarak yaptım, sınava son 2 ay kala biraz daha fazla çalıştım. Günde 4-5 saat çalıştım. Hedefim öncelikli olarak liseyi bitirmek. Liseyi bitirdikten sonra yurt dışında üniversite okumak için çalışacağım. Başarabilirsem Türkiye’ye döndükten sonra ona göre bir şeyler denerim herhalde ama mühendis olabilir.  Hedeflerim arasında mühendislik var.”

Erdoğan: Benim ülkemde fikrinden ötürü cezaevinde olan yok