Levent Üzümcü’den Moda Sahnesi tepkisi! “Beşli çeteyi düşünüyorum”

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 1:53 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 1:54 pm

Moda Sahnesi, geçtiğimiz Aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının Ocak ayında 20 bin lira geldiğini söyleyerek tepki göstermişti. Gelen faturaları ödemeyeceğini belirten Moda Sahnesi’nin bugün elektriği kesildi.

Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan, 14 Şubat tarihinde yaptığı Twitter paylaşımında, EnerjiSA’nın ödenmeyen fatura nedeniyle ihtar gönderdiğini açıkladı. Aydoğan, ‘’İhtar göndermiş Türkiye’nin enerjisi. Parayı en kısa sürede ödemezseniz elektriği keseriz diyor. Bir tiyatro salonunun elektriği kesilir mi sizce’’ paylaşımını yapmıştı.

Konuyla ilgili tiyatrocu Levent Üzümcü, “Bir tiyatronun ödeyeceği bir rakam değil. Milyonlarca liralık vergileri affedilen beşli çeteyi düşünüyorum… Sanat hür ve özgür bireyin işidir. Bu şahısların kültür ve sanatla ilgili istekleri olamaz” dedi.

“SANAT YOLUYLA YAPILAN PROTESTOYA İNANIRIZ”

Protesto yapmanın sanata ve sanatçıya pek fazla katkı sağlamadığını ifade eden Üzümcü şöyle söyledi:

“Sanatla uğraşan insanlar protestolarını sanatla yapmayı tercih ederler. Bir protesto yapmanın sanata ve sanatçıya katkısı yoktur. Ancak halkın yaptığı protestolarda sanatçıyı muhakkak görürsünüz” dedi.

“HÜKÛMET BATMASIN DİYE YAPILAN ZAMLAR VAR”

Yurttaşların gün geçtikçe cebini yakan elektrik ve akaryakıt zamlarıyla ilgili de görüşlerini belirten Üzümcü, “Petrolün yok ve dışa bağımlısın, haliyle sana yansıyor. Hemen yukarımızda savaş yaşanıyor ve bu savaş petrol, doğal gaz yönünden güçlü ülkeler arasında yaşanıyor. Komşudaki rüzgarın sana fırtına olarak gelmemesi pek de mümkün değil. Çünkü bunlar sahip olduğumuz maddeler değil” dedi.

“TOPLU TAŞIMA KULLANMAYA BAŞLADIM”

Art arda gelen zamlarla ilgili görüşlerini ifade eden Üzümcü, yaşananlarla ilgili ‘formüllerini’ de aktardı:

“En güzel formül, elektrik ve akaryakıtı minimum kullanmaktan geçiyor. Toplu taşıma öneriyorum. Ben mesela zorunda kalmadıkça arabaya binmiyorum. Elektik kesintilerinin çok yaşandığı bir kuşaktan geliyorum zaten… Yaşamsal olarak da pek kullanmamayı tercih ediyorum” dedi.

Moda Sahnesi faturayı paylaştı, öneriye katıldı