Letonya’yı yen, EURO 2024’e git! Milliler, Almanya’ya gitmek için sahaya çıkacak

Yayın tarihi: 15 Ekim 2023 Pazar 8:05 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2023 Pazar 8:05 pm

EURO 2024 Elemeleri’nde milli takımımız, bu akşam 21.45’te Letonya’yı Konya’da konuk edecek. Milliler, Letonya’yı yenmesi halinde turnuvaya direkt katılmaya hak kazanacak.

EURO 2024 Elemeleri’nde A Milli Takım, deplasmanda Hırvatistan’ı mağlup ederek büyük bir avantaj yakaladı. 13 puanla lider olan Türkiye, bugün Letonya’ya karşısında alacağı sonuca göre EURO 2024’ü garantileyebilir.

A Milli Takım, bugün Letonya’yı mağlup etmesi halinde grupta oynanacak diğer maçların sonuca bakmaksızın Almanya’da düzenlenecek turnuvaya katılım hakkı elde edecek.

Milli takım, Letonya ile berabere kalması halinde ise Galler ve Hırvatistan arasında oynanacak maçın sonucunu bekleyecek. Galler, puan kaybetmesi halinde Türkiye, EURO 2024’e katılmaya hak kazanacak.

A Milli Takım’ın Letonya’ya kaybetmesi halinde ise tur şansı son 2 haftada oynanacak maçların ardından belli olacak.

D grubunda puan tablosu şöyle:

1- Türkiye | 6 maç 13 puan
2- Hırvatistan | 5 maç 10 puan
3- Ermenistan | 6 maç 7 puan
4- Galler | 5 maç 7 puan

TÜRKİYE – LETONYA MAÇI HANGİ KANALDA?

15 Ekim Pazar günü Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak maç, saat 21.45’te başlayacak. Türkiye – Letonya maçı TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonundan hakem Enea Jorgji yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Denis Rexha ve Ridiger Çokaj, dördüncü hakemliğini ise Florian Lata üstlenecek.

Grubun diğer maçında ise aynı gün Galler ile Hırvatistan karşılaşacak. D Grubu’nun bir diğer takımı Ermenistan ise yedinci maç gününü bay geçecek.

MUHTEMEL 11’İMİZ,

Montella’nın takımını Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdülkerim, Rıdvan, İsmail, Salih, İrfan Can, Hakan, Kerem ve Barış Alper on biriyle sahaya sürmesi bekleniyor.