Lens solüsyonu hakkında bilmedikleriniz

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 5:11 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 5:16 pm

Gelişen tıp teknolojisi ve kullanım kolaylığı açısından son yıllarda giderek popüler hale gelen lensler, hayata çerçevesiz bakmak isteyenlerin de ilk tercihi. Gözlüğe göre birçok avantajı bir arada barındıran lenslerin kullanımı da bir o kadar hassasiyet gerektiriyor. Lens kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında ise hijyen gelir. Oldukça hassas bir yapıda olan gözlerimizin temizliği lens kullanımında üst düzeye çıkar.

Gerekli hijyen kurallarının uygulanmadığı ve bakımının gerçekleştirilmediği lenslerde yanma hissi, kızarıklık ve alerjik etkiler baş gösterebilir. Bundan ötürü lens bakımları aksatmadan hassasiyetle yapılmalıdır. Bunun yanında hijyen dışında uyulması gereken birtakım kurallar da söz konusu. Mesela lensleri çıkarmadan uyumamalı, su ile temas (Deniz, havuz ya da duşa girme) ettirmemeliyiz. Öte yandan sabah evden çıkıp akşam eve geldiğimiz bir günün sonunda, yani uzun süre lens kullandıktan sonra da lensleri çıkarmamız gerekir. Bu sayede gözleriniz dinlenecek ve rahatlamış hissedeceksiniz.

Lens Solüsyonu Nedir?

Kontakt lensler yapısı gereği her daim nemli olmaya ihtiyaç duyar. Öyle ki kurumuş lensleri göze takmak oldukça tehlikelidir ve birçok göz sorununa davetiye çıkarabilir. Bundan ötürü de lens bakımı ve temizliği lens solüsyonları ile sağlanır. Lens solüsyonu diğer likit sıvıların aksine birçok farklı bileşene sahiptir. Bu bileşenler laboratuvar ortamında profesyonellerce üretilmektedir.

Kontakt lensler, özellikle de yumuşak yapıda olanlar yapışkan bir forma sahiptir. Bu duruma lens bileşenlerinin içeriğinde yer alan hidrojeller sebep olur ve gözdeki kornea tabakasının ürettiği proteinler lense geçer. Yine aynı şekilde yumuşak lensler de havadaki toz ve mikropları kendine çekebilir. Bu tarz durumlarda gözümüz dış etkenlere maruz kalacağından lenslerin çok iyi temizlenmesi gerekmektedir.

Yumuşak kontakt lensler her kullanımdan sonra çok iyi temizlenmelidir. Aksi halde lenslerdeki protein kalıntıları ve mikroplar her geçen gün artar. Bu da yanma, kaşıntı, kuruluk, batma ve hatta mantar gibi bazı göz problemlerini beraberinde getirebilir. Kısmi körlük gibi çok ciddi boyutlara varabilen göz rahatsızlıklarından kaçınmak için günlük lens bakımına yeterli vakit ayırmak ve temizliği için gereken hassasiyeti göz ardı etmemeliyiz.

Uzun süreli lens kullanımı ise ekstra bir özen gerektirir. Korneadan bulaşan bu protein kalıntıları zaman içerisinde birikeceğinden haftalık, aylık ve üç aylık lens bakımları, temizliği son derece önemlidir. Günlük kullan-at lenslerde ise herhangi bir temizlik ya da bakım durumu söz konusu değildir.

Lens bakımı ve temizliği için piyasada satışa sunulan birçok farklı tür ve markada lens solüsyonu bulunuyor. Ancak söz konusu gözlerimiz olduğu için bu konuda acele etmemeli ve iyi araştırma yapmalısınız. Kontakt lensler her marka lens solüsyonu ile uyum sağlamayabilir. Hem kaliteli hem de ekonomik bir lens solüsyonu seçmek isteyebilirsiniz ancak asıl önemli olan lens tipinize uygun bir lens solüsyonu seçmenizdir. Doğru tercih yapmak için öncelikle göz doktorunuzun uyarılarını dikkate almalı ve bu doğrultuda bir lens solüsyonu satın almalısınız. Aynı zamanda bu konuda uzman olan gözlükçü veya eczacılardan da destek almanız mümkün.

İlk kez kontakt lens kullananlar için lens bakımı ve temizliği endişe verici olabilir. Ancak lenslerin hayatımıza kattığı kolaylıklar ve rahatlığı düşünüldüğünde bu hiç de zor olmasa gerek. Hatta günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde bu çok daha basit bir hal almıştır. . Geçmişte birkaç farklı çözeltiden oluşan lens temizleme ve nemlendirme ürünleri günümüzde tek şişeli lens solüsyonlarına dönüşmüştür. Lenslerinizin bakımını düzenli olarak sağladığınızda hem görüş kaliteniz artacak hem de kendinizi göz hastalıkları ve çeşitli enfeksiyonlardan korumuş olacaksınız.

Konforlu bir görüş sağlamak ve göz problemleri yaşamamak için lenslerin bakımı sağlanmalı, lens solüsyonları ile temizlenmelidir. Farklı türlerdeki lensler için çeşitli lens solüsyonlarının yer aldığı lensoptik sitesini ziyaret edebilir, size en uygun ve en iyi lens solüsyonunu avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Lens Solüsyonu Almadan Önce Bunlara Mutlaka Dikkat Edin!

Lens solüsyonu satın almadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta üretici firmanın sağladığı güvendir. Lens üreticilerinin neredeyse tümü solüsyon da üretmektedirler. Bundan ötürü de aynı markayı tercih etmeniz oldukça önemlidir. Lens Optik ile hem lens hem de o lens markasına ait solüsyona avantajlı fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Lens Solüsyonlarının Öncelikli Amaçları:

  • Lensleri en iyi şekilde dezenfekte etmek

  • Tüm toz, kir, mikrop ve proteinlerden arındırarak tamamen temizlemek

  • Lenslerin kurumaması için nemlendirmek

  • Lensleri temizleyip kuruluğunu önleyerek korumak

Solüsyon Sayesinde Lenslerinizi Daha Uzun Süre Kullanabilirsiniz

Lensler yapıları gereği, özellikle de alışık olmayanlarda birtakım zorluklar çıkarabilir. Gündelik hayatta kuruma, buğulanma veya batma gibi şikayetler söz konusu olabilmektedir. İşte tam da bu noktada en kolay ve pratik çözüm yolu olarak lens solüsyonları devreye girer. Lensinize uygun ve kaliteli bir lens solüsyonu tercih ettiğinizde ise bu sorunların ortadan kalktığına şahit olursunuz.

İşiniz gereği gözleriniz çok yoruluyorsa solüsyon kullanımı imdada yetişecektir. Solüsyon kullanımı sayesinde gözleriniz rahatlayacak ve kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Dilerseniz de göz damlası ya da göz spreyi kullanarak da bu rahatlama hissini artırabilirsiniz

Lens Solüsyonu Nasıl Kullanılır?

Lens kullanımın önemi kadar lens solüsyonlarının kullanımı da oldukça önemlidir. Lens kullanıcılarının baş ucu ekipmanları arasında yer alan lens solüsyonları; göz kuruluğuna sebebiyet vermeksizin lenslerinizi temizleyerek dezenfekte eder. Bu sayede durulayarak ovalamaya gerek kalmadan gerekli hijyen sağlanmış olur. En sık yapılan hatalar arasında lensleri lens solüsyonu içinde bekletmek yerine su ile yıkamak yer alır. Saf su dahil hiçbir bileşen size bir lens solüsyonunun sağlayacağını katkıyı sunamaz. Lens solüsyonları lenslerin üzerinde yer alan mikroplardan gözünüzü korumaya yardımcı olur. Öte yandan lens solüsyonu lenslerimizin bakım ve temizliğini yapabileceğimiz en nadide üründür. Lens solüsyonu, lensimizi kullanmadığımız zamanlarda lenslerimizin her daim sağlıklı kalarak yapısını kaybetmemesini sağlayan ürünlerdir.

Kutusundan çıkarılan lens solüsyonları ilk kullanımdan itibaren 120 gün içerisinde tüketilmelidir. Bununla birlikte oda sıcaklığında muhafaza edilmeli ve kesinlikle güneş ışığından korunmalıdır. Son kullanma tarihi itibariyle de atılarak yenisi ile değiştirilmesi büyük önem arz eder.

Kullanım sırasında yanma, batma, kaşınma yapan lensler için lens solüsyonu kullanmak doğru bir çözümdür. Lens tipinize uygun, sizin için doğru olan lens solüsyonu kullandığınızda bu şikayetlerle karşılaşma olasılığınız oldukça düşüktür.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere lens solüsyonu kullanmaya başlamadan önce lens tipinize uygun lensi seçmek için bir göz doktoruna veya eczaneye danışın. Aslına bakılacak olursa çok yönlü lens solüsyonlarının kullanımı oldukça basittir. Lenslerinize temas etmeden önce muhakkak ellerinizi güzelce yıkayın. Ancak ellerinizi yıkarken içeriğinde nemlendirici veya esans gibi kimyasallar içermeyen ve kolayca durulanan saf bir sabun tercih edebilirsiniz. Kimyasal içeren sabunlar veya dezenfektanlar ellerinizde kalıntı bırakabileceğinden gözünüzü rahatsız edebilir.

Bunun yanı sıra ellerinizi kurulamak için de bir tekstil ürünü kullanmamaya özen göstermelisiniz. Lens solüsyonu kullanmadan önce ellerinizi tek kullanımlık kağıt havlu ile durulamanız yerinde olacaktır. Ardından kutusundan çıkarılan lenslerinizi avuç içinize alarak lens solüsyonu ile durulamanız gerekir. Bu sayede üzerindeki tüm toz, kir ve protein kalıntıları yok olacaktır. Şimdi lensinizi güvenle gözünüze takabilirsiniz. Bir rahatsızlık hissetmeniz halinde ise göz damlası kullanmanız uygun olur. Tabii ki bu göz damlasını seçmeden önce de yine doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız. Aksi bir durumda da hemen bir göz doktoruna muayene olmalısınız.

Lenslerinizi gözünüzde çıkarmak istediğinizde de her zaman olduğu gibi ellerinizi temizleyerek kağıt havlu ile kurulayın. Solüsyon ile doldurulan lens kutusunun içerisine lenslerinizi bırakarak kapağını iyice kapatın. Öte yandan lens kutusunun içerisinde yer alan solüsyonu her gün muhakkak değiştirin. Günümüzde birçok lens kullanıcısı kutudaki solüsyon azalmasına rağmen içini boşaltmadan ekleme yapıyor ve bu durum bir alışkanlık haline getirilmiş. Bu durum lens kutusu ve lens üzerinde toz, kir, protein ve bakteri gibi mikropların birikmesine neden oluyor. Pek çok göz hastalığına sebebiyet verebilecek bu durumdan kaçınmak da bir hayli önemli.