Lemi Çelik federasyonlardaki AKP hakimiyetini anlattı: Türkiye’de siyasetin karışmadığı hiçbir spor dalı yok

Yayın tarihi: 11 Nisan 2024 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 4:20 pm

Haber: Özlem Aktürk

Teknik Direktör Lemi Çelik TELE1’de katıldığı yayında AKP-federasyonlar ilişkisine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, AKP’nin sadece futbola değil diğer 37 federasyonu da yönettiğini söyleyerek, Atatürkçü spor yorumcularının dışlandığını anlattı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve taraftar terörüne sahne olan derbinin ardından Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç’un açıklamaları sonrası Türkiye’de siyaset ve futbol ilişkisi yeniden gündem oldu.

TELE1’de yayınlanan Anında Manşet programına katılan teknik direktör Lemi Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamaları şöyle:

”AKP iktidara geldikten sonra sadece futbolu değil tüm federasyonları yönetmek istiyor. Tüm spor programlarını dizayn ediyor. Ayrıca bir çok futbol kulübüne federasyon aracılığıyla hoca gönderiyor. AKP döneminde bakanlar bulunmuş olduğu şehirlerin futbol takımlarına hoca yolluyor. Atatürkçü öne çıkmış teknik direktörleri asimile ediyor ve görev almasını engelliyor. TRT’de benim gibi bir spor adamı asla alışamaz. Beinsports’ta çalışanlar hep AKP’ye yakın isimlerdir.

”SADECE FUTBOL DEĞİL”

AKP döneminde sadece futbola el atmıyorlar. Futbol ile beraber 38 tane federasyon var. Bunların hepsini de yönetiyor. Neden bunları yönetmek istiyor. Orada bir pasta var. Maddi bir kaynak var. İstiyor ki gelsin adamları yönetsin pay etsinler. Ondan sonra yeni paydaşlar oluşturalım sonra da oya dönüştürelim.

Eski futbolcu arkadaşlarım var. Nolursun bu seçimi Ekrem Başkan kazansın diyorlar. Kazanmazsa intihar edicem diyenler vardı.

”YA TARAF OLACAKSIN YA BERTARAF”

Ya bu ülkede hükümete karşı sessini çıkarmayacaksın. Tarafsız kalsan bile yeterli görmüyorlar. Ya taraf olacaksın ya bertaraf olacaksın. Siyasetin karışmadığı hiçbir spor birimi yok.

”GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ İMAM”

Gençlik ve Spor müdürlerini imam atıyorlar. Ne okuduğu ne yaptığı belli değil. Gençlik ve Spor Müdürü imam.”

lemi çelik, spor, siyaset

Kaynak: TELE1