Leman’dan Erdoğan’ın Medine hurmalı manda yoğurdu tavsiyesine gönderme

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 2:34 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 2:34 pm

Haftalık mizah dergisi Leman, bu haftaki kapağında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’ta çiftçilere önerdiği şifa tavsiyesi Medine hurmalı, manda yoğurduna gönderme yaptı. Leman’ın kapağında göle manda yoğurdu çalan Nasrettin Hoca yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’ta çiftçilere seslenirken gece yatmadan yediklerini anlatmıştı. Çiftçilere şifa tavsiyesinde bulunan Erdoğan, “Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir’de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımız bakraç içinde temin ediyor. Tavsiye ederim.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın tavsiyesi sosyal medyada gündem olmuş, birçok kişi tavsiyenin maliyetini hesaplayarak “asgari ücretli her gün bunları nasıl yesin?” yorumunu yapmıştı. Erdoğan’ın şifa tavsiyesine bir gönderme de mizah dergisi Leman’dan geldi.

GÖLE MANDA YOĞURDU MAYASI ÇALAN NASRETTİN HOCA

Leman Erdoğan’ın tavsiyesine gönderme yapan bir karikatürü kapağına taşıdı. Kapakta göle manda yoğurdu çalan Nasrettin Hoca yer alırken, Hoca’nın ünlü fıkrası “ya tutarsa” göndermesi yer aldı. Nasrettin Hoca ile Hoca’ya ne yaptığını soran kişi arasında geçen diyalog şöyle:

“Napıyon Hoca?

Göle manda yoğurdu mayası çalıyorum?

Ya tutarsa… Ben de bir koşu Medine hurmasıyla kestane balı getireyim.”

Leman’ın kapağı şu şekilde:

 

Erdoğan çiftçilere yatmadan önce ne yediğini anlattı çığ gibi tepki yağdı