Erdoğan çiftçilere yatmadan önce ne yediğini anlattı çığ gibi tepki yağdı

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 3:31 am - Güncelleme: 27 Mart 2022 Pazar 10:26 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere beslenme tavsiyesinde bulundu. Akşamları manda yoğurdu yediğini belirten Erdoğan; “Manda yoğurdu hakikaten kalitedir. İçine şöyle Medine hurması doğrarım, çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bunu yer yatarım, şifa…” dedi. Erdoğan’ın “lüks” tavsiyesine vatandaşlardan tepki yağdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat’ta çiftçilerle bir araya geldi. Erdoğan çiftçilere kendisinin yediği şeyleri tavsiye etti.

Akşamları yatmadan yediği anda yoğurdunun kalitesini vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

“Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir’de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımız bakraç içinde temin ediyor. Tavsiye ederim.”

LÜKS TAVSİYEYE TEPKİ YAĞDI

Erdoğan’ın her akşam yatmadan yediği şeyleri tavsiye etmesine vatandaş tepki gösterdi. Ekonomik krizin büyüklüğünden yakınan vatandaşlar sosyal medyadan Erdoğan’ın paylaşılan videosuna şu yorumları yaptı:

“Millet ekmek yiyemiyor, ülke yöneticisi manda yoğurdu, Medine hurması yiyin diyor. Şaka gibi ama maalesef gerçek…”

“40 yaşındayım ve afedersiniz hayatımda hiç manda yoğurdunu görmedim”

Çiftçiler perişan! 60 bin dönüm mısırı don vurdu