Last of Us, House of the Dragon’u gölgede bıraktı

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 8:14 pm

Bu hafta sezon finali yapan The Last of Us dizisi, ilk sezonunda ulaştığı izleyici sayısı ile House of the Dragon’u bile geride bıraktı.

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden biri olan The Last of Us’ın uzun süredir heyecanla beklenen dizi uyarlaması, 15 Ocak’ta izleyici ile buluştu. Game of Thrones, The Sopranos, Succession gibi birbirinden başarılı işlere imza atan HBO kanalının hazırladığı dizi, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Hem Last of Us hayranlarından hem de eleştirmenlerden tam not alan dizi, bu başarısını yüksek izleyici rakamlarıyla taçlandırdı.

Dokuz bölümden oluşan ilk sezonunu bu hafta sonu tamamlayan The Last of Us dizisi, daha ilk bölümden geniş bir izleyici kitlesine ulaştığı halde her yayınlanan bölümle izleyici sayısını biraz daha arttırdı. Dizinin bu hafta sonu yayınlanan sezon finali, aynı zamanda dizinin yayınlandığı anda en çok izlenen bölümü oldu. Dizinin ilk bölümü, yayınladığı gün 4.7 milyon izleyiciye ulaşmıştı. Sezon finalinde ise bu rakam yüzde 75 artarak 8.2 milyona ulaştı.

The Last of Us

Elbette bu rakam bölümü yayınlandığı esnada ABD’de izleyenlerden ibaret. Global ölçekte baktığımızda, bir de buna sonraki günlerde izleyenleri eklediğimizde dizi çok daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşıyor.

The Last of Us’ın her bölümünde biraz daha fazla izleyici çekmesi, diziyi son dönemin çok konuşulan bir diğer HBO yapımı olan House of the Dragon’un bile önüne taşıdı. İlk sezonlarında çektikleri toplam izleyiciye bakıldığında Last of Us, House of the Dragon’u gölgede bıraktı.

Qualcomm yeni yonga setini bu hafta tanıtacak

 

Last of Us dizisinin her bölümü HBO’da ortalama 30.4 milyon izleyiciye ulaştı. House of the Dragon’un ilk sezonunda ise bu ortalama 29 milyondu. Dizinin House of the Dragon’u bile geride bırakmış olması, ne kadar popüler olduğunu gözler önüne seriyor.