Lapsus$ grubu üyeleri yakalandı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 6:38 pm

Siber saldırılar gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği en büyük tehlike olarak görülüyor. Kimi zaman eğlence, kimi zaman kendini ispatlama, çoğu zaman ise dolandırıcılık ve para için gerçekleşen siber saldırıların karşısında %100 güvende olmak gibi bir durum maalesef mümkün değil.

Bu durumun en net göstergesi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden 3’ünün son dört aydır bir hacker grubundan çektikleri olsa gerek. Amerikalı Microsoft ve Nvidia ile Güney Koreli Samsung şirketleri, İngiliz bir hacker grubu olduğu tespit edilen Lapsus$ tarafından uzun süredir saldırıya uğruyorlardı. Grubun ilk hedefi Samsung olmuş daha sonra Nvidia hedef alınmış son olarak ise grubun gazabından Microsoft payını almıştı.

 

Lapsus$

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft yetkilileri, Lapsus$ hacker grubunun saldırılarını doğrulamış, siber korsanların Microsoft müşteri verilerine ulaşamasa da bir takım şirket verilerine sınırlı erişim sağladığını açıklamıştı. Hatta şirketin kaynak kodlarının çalınıp çalınmadığı noktasında kesin bir sonuca ulaşılamadığını belirten Amerikalı teknoloji devi, kodların çalınmış olması halinde bile bu kodların siber korsanların bir işine yaramayacağını dile getirmişti.

 

İşte dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine böylesi bir kabusu yaşatan İngiliz hacker grubu Lapsus$ üyeleri, dün itibariyle yakalandı. İngiliz dedektiflerce yapılan araştırma sonucu ele geçirilen iki grup üyesinden birinin yaşının 16 diğerinin ise 17 olması herkesi çok şaşırttı. Ancak İngiliz kanunlarına göre bu kişilerin yaşları işledikleri suçun büyüklüğünü ortadan kaldırmadı ve iki isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Activision Blizzard aşı politikası ile ilgili yeni bir karar aldı