KYK yurtlarında kaos hakim! Öğrenciler yaşadıkları mağduriyeti fotoğrafladı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 12:46 am - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 12:46 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK yurtlarına “mağduriyete mahal vermeyin” talimatına rağmen çok sayıda öğrenci sosyal medya üzerinden yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Dolap kilitlerinin kırıldığını belirten öğrenciler, eşyalarının kendilerine haber verilmeden siyah poşetlere konulduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgedeki iller büyük yıkıma yol açarken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üniversiteler uzaktan eğitime geçti ve KYK yurtları depremzedelere açıldı.

KYK yurtlarındaki öğrenciler, Erdoğan’ın açıklamaları ardından hızlı bir şekilde tahliye edilmeye başladı. Ancak Erdoğan’ın “mağduriyete mahal vermeyin” ifadesine rağmen çok sayıda öğrenci KYK yurtlarında yaşadığı mağduriyeti sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

‘Yurdu boşaltın’ diyen KYK, tepkilerin ardından geri adım attı!

MAĞDURİYET GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Sosyal medyada kullanıcılar ve öğrenciler KYK yurtlarındaki mağduriyeti fotoğraflayarak paylaştı. Paylaşımlarda birçok öğrencinin kişisel eşyalarının siyah çöp torbalarına doldurulduğu, eşyaların yol kenarlarına ve depolara kaldırıldığı görüldü.

Bazı öğrenciler ise eşyalarının kayıp olduğunu belirterek, süre tanınmaması nedeniyle yurt yönetimini eleştirdi.

İşte o paylaşımlardan bazıları: