‘Yurdu boşaltın’ diyen KYK, tepkilerin ardından geri adım attı!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 11:58 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 4:43 am

Özel Haber: Egehan Erkün

KYK’ya bağlı Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, AKP’li Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KYK yurtlarını depremzedelere açacağız” açıklamasının ardından, öğrencilerden yurdu 21.00’e kadar boşaltmalarını istedi. Öğrenciler karara tepki gösterirken, yurt yönetimi tepkiler üzerine geri adım attı. TELE1’in ulaştığı yurt görevlisi “O karar durduruldu. Şu anda yeni geldi talimat 5 dakika oldu. Şubat’ın 15’ine kadar öğrenciler gelip eşyalarını alabilir” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye’yi yasa boğarken çok sayıda depremzedenin de evsiz kalmasına neden oldu. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki vatandaşlar kentlerden tahliye edilmeye başladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini, depremzedelerin ise Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceğini duyurdu.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan’ın açıklamasının ardından bugün akşam saatlerinde KYK’ya bağlı Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda görevliler öğrencilerin yurdu 21.00’e kadar boşaltmalarını istedi. Öğrenciler söz konusu karara tepki gösterdi. Yurt önünde toplanarak basın açıklaması yapan öğrenciler, “Her durumda bizden vazgeçmelerini kabul etmeyeceğiz” dedi.

TARİH 15 ŞUBAT’A ÇEKİLDİ

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından yurt yönetimi geri adım attı. TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu yetkilisi, “Eşyasını almak isteyenler gelip alıyor. Şubat’ın 15’inde saat 17.00’ye kadar gelip eşyalarını alabiliyorlar” dedi.

TEPKİLERİN ARDINDAN GERİ ADIM ATILDI

Yurt görevlisi, sosyal medyada öğrencilerin tepkisine neden olan uygulamayla ilgili ise şunları söyledi: “O durduruldu. Bize ne deniyorsa o. Şu anda yeni geldi 5 dakika oldu. Şubat’ın 15’ine kadar öğrenciler eşyalarını gelip alabilir”