KYK yurdunda ‘şort’ ve ‘kısa pantolon’ yasağına soruşturma

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:46 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 11:46 am

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ana kampüsü içinde kalan, KYK’ya ait E Blok’taki erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de akşam yemeklerini karma olarak yediği yemekhanenin girişine, ‘Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır’ yazılı uyarı kağıdı asıldı. Öğrenciler tarafından sosyal medyada paylaşılan uyarı yazısı, tepki çekti.

KTÜ kampüsünde bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de akşam yemeklerini yediği yemekhanenin girişine asılan ‘Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır’ yazısı, tepkiler üzerine kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ilgililer hakkında idari soruşturma başlatıldı.

“KTÜ ile ALAKASI YOK”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok” dedi. Uyarı kağıdı, tepkiler üzerine yemekhanedeki alandan kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca da ilgili yurt görevlileri hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yasak kararının ana kampüs içindeki diğer bloklarda uygulanmadığı belirtildi.

 

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi KYK yurdunda şort yasağı!