KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren’in yurt arkadaşı yaşananları anlattı!

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 5:07 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 6:09 pm

Özel Haber: Nilay Göl

Güzelhisar KYK Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş‘ın yurt arkadaşı Eylül Daşlı yaşananları TELE1’e anlattı. Daha önce öğrenciler tarafından asansörün tamir edilmesi için uyarıda bulunulduğunu söyleyen Eylül, “Birinin ölmesi mi gerekiyordu?” dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerin “tamir edilmesi için defalarca uyarıda bulunduk” dediği asansörün düşmesi sonrası hayatını kaybeden Zeren Ertaş için öğrenciler Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Zeren için bir araya gelen yüzlerce öğrenciden birisi olan Eylül Daşlı, yaşananları tele1.com.tr’den Nilay Göl‘e anlattı.

Adnan Menderes Üniversitesi’nde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünde eğitim gören Eylül Daşlı, yaşananları şu şekilde dile getirdi:

“Olay gerçekleştiğinde kızlar apar topar odaya geldi. Asansör boşluğa düşmüş diye bir söylenti oldu. Zaten direkt kapıları kapattılar. Yangın merdivenini açtılar bize. 15-16 kişilik asansöre 15 kişi biniyor, asansör birden çakılıyor. Ölen kişi tam binecekken asansör birden çakılıyor. Kızın gövdesi, uzuvları parçalanıyor. Yurt müdürü kesinlikle karşımıza çıkmıyor, bizimle muhatap olmuyor. ‘Kamera kayıtlarını gösterin o zaman’ diyoruz, kamera kaydı sunulmuyor bize. Karşımızda konuşabileceğimiz birisi yok, kimse bizimle muhatap olmuyor. Yurt müdürünü çıkarmaya çalıştılar, personel aracı getirdiler yurdun içine müdürü o şekilde çıkarmaya çalıştılar. Erkek yurdunda kalanlar ve bizler de oradaydık ‘Kesinlikle araç girişi olmayacak’ dedik. Çünkü, kaçırmaya çalışıyorlar. Suçlu olduklarının farkındalar. Bile bile ihmal ettiler. Geçen hafta bile 2-3 kişi yine şikayette bulunmuş fakat kimsenin umrunda olmadı. Birinin ölmesi mi gerekiyordu?”

KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren’in babası: Devlete inancımı kaybettim