KYK yurdunda hayatını kaybeden Zeren’in babası: Devlete inancımı kaybettim

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:27 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:56 pm

Güzelhisar KYK Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş‘ın ailesi Aydın’a geldi. Vali Yakup Canbolat’la görüşen baba, “Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı” diyerek ihmallerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Kız Yurdu’nda yaşanan asansör faciasında Zeren Ertaş isimli öğrenci hayatını kaybetti. Ertaş’ın acılı ailesi, kızlarının cenazesini teslim almak üzere Aydın’a geldi.

Manşet Aydın gazetesinden Hakan Horata’nın haberine göre, Aydın Valisi Yakup Canbolat ile görüşen baba Akın Ertaş,  “Ben devlete inancımı kaybettim” diyerek tepki gösterdi.

“DEVLETE İNANCIMI KAYBETTİM”

Hastanede acılı annenin feryadı yürek burktu. Baba Akın Ertaş ise “Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” dedi.

Vali Canbolat, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı.

KYK yurdundaki asansör firmaları sorumluluk almadı! Kusurlu asansör de devrede iddiası