KYK yurdunda bir asansör kazası daha! Validen açıklama geldi

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 1:56 am - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 1:56 am

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ayder KYK yurdu’ndaki asansörde kaza meydana geldiği iddia edildi. Olay yerine giden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Sorumluların görevlerine son verilecek” dedi.

Aydın Efeler Güzelhisar KYK Yurdu’ndaki asansör faciasının ardından bir asansör kazası daha gündeme geldi. Bu sefer kazanın adresi Rize’deki Ayder KYK Yurdu oldu. Öğrenciler, yurttaki asansör kabinin yere düştüğünün iddia ederek protesto başlattı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada, yaralanan öğrenciler olduğu iddia edilirken yaralı sayısıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Olay yerine giden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, öğrencilerin yoğun protestosuyla karşı karşıya kaldı. Baydaş, öğrencilere “Sorumluların görevlerine son verilecek” dedi.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Öğrenciler ise, asansör bakımının yeni yapıldığını ancak buna rağmen kazanın yaşandığını iddia etti. Vali Baydaş’a dert yanan öğrenciler, “Biz buraya geldik geleli asansör tamir edilmedi, idaremiz çay günü yapmaktan başka bir şey bilmiyor”, “Asansörde sorun var dediğimizde, bize asansörle gitmeyin o zaman merdivenden çıkın deniyor” dedi.

KYK yurdundaki asansör firmaları sorumluluk almadı! Kusurlu asansör de devrede iddiası