KDHC lideri özel trenle Rusya yolunda! Putin’le görüşecek

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 2:55 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 3:02 pm

KDHC lideri Kim Jong-Un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geleceğini duyuruldu.

Ukrayna’ya bir yılı aşkın süredir askeri operasyon düzenlediği için batı ülkelerinin yaptırımlarıyla zorlanan Rusya ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti(KDHC) ile yakınlaşmaya başladı.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan üst düzey kaynaklar, KDHC lideri Kim Jong-Un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geleceğini duyurdu. Kaynaklar, Kim Jong-Un’un Rusya seyahati için hazırlanan özel bir trene bindiğini belirtti.

Kuzey Koreli hackerlar yine iş başında

Rus haber ajansı Interfax da bugün bir haber yayınlayarak, nadiren uluslararası seyahatlere çıkan Kim Jong-Un’un Rusya’da temaslarda bulunacağını duyurdu. Kremlin, önceki gün Putin’in Rusya’nın doğusundaki Vladivostok kentine gideceğini açıklamış fakat Kim Jong-Un ile görüşme hakkında bir detay paylaşmamıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonunu destekleyen ülkelerden olan KDHC ile Rusya’nın bir dizi anlaşma yapması bekleniyor.

Kore Cumhuriyeti gazetesi Chosun Ilbo, Kim Jong-Un’un Pazar günü Pyongyang’dan ayrıldığını ve Salı günü Putin ile görüşeceğini iddia etti.

Kim Jong-un ilk kez kızıyla görüntülendi