Kurum’un ‘Mutlular’ dediği Tozkoparanlılar TELE1’e ağlayarak anlattı: İstanbul’un muradı buysa vay halimize…

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 6:10 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 7:52 pm

TELE1,  Murat Kurum’un “Gidin bakın mutlu mesut oturuyorlar” dediği Tozkoparan’a gitti. 7 bin 500 lira emekli maaşı aldığını ve yüzde 60 engeli bulunduğunu anlatan yurttaşın yürekleri dağladı. Bir vatandaş da Kurum’u kastederek “İstanbul’un muradıysa vay halimize” dedi.

AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un, “Gidin Tozkoparan’a bakın eylemler yaptılar şimdi mutlu mesut oturuyorlar” dediği Tozkoparan’a giden TELE1 vatandaşa mikrofon uzattı, bir dokundu bin ah işitti.

Yaşadıklarını anlatan emekli engelli, çöp toplayarak geçimini sağladığını söyledi.

“7 bin 500 lira maaş, 8 bin lira kira. Ben bir de yüzde 60 engelliyim. Sonra diyorlar ki; “Şükret haline”. Tamam şükredelim ama nasıl şükredelim? Ediyoruz ama benim hükümete şükredecek halim yok, ben Allah’a şükrediyorum. Hükümet vatandaşına bakmak zorunda” diyen vatandaş, şunları kaydetti:

“Çöp toplayarak geçimimi sağlıyorum. Engelli olarak çalıştım, emekli oldum. 7 bin 500 lira maaş yetmediği için çalışmaya devam etmek zorundayım. Hayvan kulübesinde de dursam 7 bin 500 lira yetmez. Gelmişiz 64 yaşına ev ve çöp konteyneri dışında başka hiçbir şey görmüyoruz.

Ben günde 3 ekmek yiyeyim 10 liradan 30 lira. Sadece ekmek bu. 30 liralık da doğal gaz yaksam 60 lira. 10 liralık da mutfak tüpü yaksam 70 lira. Ben ne yiyeceğim? İki kişinin günlük masrafı hiçbir şey yapmasa 300 lira. Bunun yanında adam hiçbir şey yemeyecek mi? Makarna almayacak mı? Yoğurt almayacak mı? Diyorlar ki; “Pahalıysa yeme”. Ne yiyeceğiz? “

Bir diğer vatandaş da Kurum’u kastederek “İstanbul’un muradıysa vay halimize” dedi.

CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu sürprizi

Kaynak: TELE1