CHP’den Muğla’da Tuncay Mollaveisoğlu sürprizi

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 6:51 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 6:55 pm

Yerel seçimlere sayılı günler kala, CHP‘nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak  TELE1 Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı.

CHP Muğla’da değişimin, liyakatin ve temiz siyasetin yüzü olabilecek sürpriz bir başkan adayı çıkarmaya hazırlanıyor. Muğla’da Osman Gürün’ün 25 yıl sonra yerini yeni adaylara bırakmak istemesinin ardından turizm cenneti ve rantın en yüksek olduğu büyükşehirde CHP’nin belediye başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyor.

Osman Gürün’ün ardından 11 isim aday adaylığını açıkladı. Önemli bölümü eski milletvekili olan aday adayları Muğla’da beklenen heyecanı yaratmadı. Bu durum anketlere de yansıyınca CHP yönetimi Muğla’da sürpriz bir aday üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Uzun yıllardır ailesi ile birlikte Muğla’da yaşayan, yazdığı haberler ve TV programları ile orman yangınlarından, imar vurgunlarına ve çevre talanına kadar Muğla’nın korunması için büyük çaba harcayan gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı.

Muğla’ya taşındığı ilk yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde de baş danışmanlık yapan Mollaveisoğlu mevcut belediye başkanı Osman Gürün ile yakın çalışması ile üzerinde durulan aday olarak konuşuluyor.

AKP’nin adayı Aydın Ayaydın Muğla’da tepki ile karşılandı. Mollaveisoğlu, daha önce yaptığı birçok haber ve programda Aydın Ayaydın’ın Emlak Bank genel müdürlüğü ve ANAP yöneticiliği dönemine ilişkin yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti.

Kıyıları, ormanları, eşsiz doğası ile turizm ve tarımı iç içe barındıran Muğla’nın korunması gerekirken Ayaydın ismi ile ranta açılacağı yorumları yapılıyor.

Türkiye’de temiz toplum ve yolsuzluklara karşı verdiği mücadele ile tanınan, Tuncay Mollaveisoğlu’nun adaylığı ile; CHP yönetiminin, Muğla’da da değişim mesajını vermek istediği, bu amaçla yerel siyasette yıpranmamış bir ismi öne çıkarmayı amaçladığı belirtiliyor.

Yaklaşık 25 yıldır gazetecilik yapan Tuncay Mollaveisoğlu, çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü, sunucu, yorumcu, köşe yazarı, program yapımcısı ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Yayınlanmış 3 kitabı olan Mollaveisoğlu, Cumhuriyet gazetesinin önceki dönem genel yayın yönetmenliği görevini yaptı. Mollaveisoğlu halen TELE1’in Ege Bölge Temsilciliğini ve bir programın sunuculuğunu yapıyor.

DEM Parti – CHP görüşmesinin ardından ‘yerel seçim’ mesajı

CHP’den Lütfü Savaş açıklaması

Kaynak: TELE1