DEVA’dan Boğaziçi çıkışı… Görevi kabul ederse yollarımızı ayırırız

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 12:54 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 7:39 am

Atanmış rektör Melih Bulu’nun yardımcılığına DEVA Partisi Kurucu Üyesi Dr .Oğuzhan Aygören’in seçilmesi, tepkiye neden olmuştu. Konu üzerine DEVA Partisi yaptığı açıklamada, “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Melih Bulu’nun yardımcılığına DEVA Partisi Kurucu Üyesi’nin getirilmesine ilişkin DEVA Partisi’nden açıklama geldi.

Halk TV’den Can Coşkun’a konuşan DEVA Partisi kaynakları; parti üyesi Dr .Oğuzhan Aygören’in Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör danışmanı atanacağına dair bir DEVA Genel Merkezi’nin ön bilgisinin bulunmadığını ve haberi sosyal medyadan öğrendiklerini belirtti.

Yüzlerce polis Boğaziçi Üniversitesi’ne girdi: 159 öğrenci gözaltına alındı!

DEVA kaynaklarına göre; bu haber yapılan atama ile öğrenildi. Konu parti organlarında değerlendirilecek. DEVA Partisi Genel Başkanı İdris Şahin tarafından konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada ise “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi.

Şahin, Dr.Aygören’in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, “Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir” şeklinde konuştu.

Ali Babacan DEVA Partili rektör yardımcısına rağmen ‘seçim’ istedi

Dr. Aygören’in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu fakat Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, “Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.