Kulübede ateş edilen köpek kan kaybından hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 10:34 pm - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 4:36 pm

İstanbul Başakşehir’de kulübede bağlı bir köpeğe silahla ateş edip, sopa fırlatan kişi polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların ardından yakalandı. Şüphelinin ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma’ suçundan arandığı öğrenilirken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında, Başakşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Bir kişinin kulübede bağlı köpeğe silahla ateş ettikten sonra sopa fırlattığı polise bildirildi. Sevk edilen polis ekipleri çevredeki güvenlik kamera görüntüleri inceledi. Polis ekipleri, olayı A.B.Z.’nin gerçekleştirdiğini belirledi. Şüpheli, Fatih Atikali Mahallesi’ndeki evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli daha sonra “Silah ile Kasten Hayvan Yaralama” ve “Silah kanununa muhalefetten” adliyeye sevk edildi. A.B.Z çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Evde yapılan incelemede, şüphelinin olayda kullandığı tabanca ile 3 fişek ele geçirildi. Öte yandan şüphelinin “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanma” suçundan arandığı tespit edildi.

KÖPEK HAYATINI KAYBETTİ

Twitter’de Çağla Çağlar isimli kullanıcı güvenlik görüntülerini paylaşarak “Videoda görünen kişi önceki gün akşam saatlerinde kapalı alandaki kulübesinde duran zararsız köpeğimize kasten ateş ederek eziyet etmiştir.Köpeğimizi ne yazık ki beyin travması ve kan kaybından kaybettik.Bu insan müsveddesinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız.” notunu düştü.

Hayvanseverler, Çan Belediyesi Zabıta ekiplerine ateş püskürdü