Kulis! Kılıçdaroğlu-İmamoğlu hattında son durum…

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 10:22 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 2:01 am

Gazeteciler Barış Yarkadaş ve Hilal Köylü, değişim rüzgarlarının estiği CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin iki ayrı kulis aktardı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrası CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken, gelişmeler sonrası toplanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) kurultay kararı çıkmıştı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayı ortası olduğu belirtiliyor.

Partide değişim taraftarı olduğu bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üçüncü kez görüştü. Ankara Ahlatlıbel’de yapılan görüşme 1 saat sürdü. Açıklama yapılmayan görüşmeye dair kulis bilgilerini TELE1’de Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman’ programına katılan gazeteciler Barış Yarkadaş ve Hilal Köylü verdi.

Yarkadaş, İmamoğlu’nun yakın çevresine “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına imza toplayıp çıkmam” dediğini aktardı ve hakkındaki davalara dikkat çekti. Hilal Köylü ise “Bana gelen bilgi İmamoğlu geri adım atmayacak. Kemal Kılıçdaroğlu bu kurultay sürecinin öncüsü olacak gibi. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Özgür Özel de ayrı bir aday” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası ilk açıklama: Güzel olacak her şey

‘KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINA İMZA TOPLAYIP ÇIKMAM’ DEDİ’

Yarkadaş şöyle konuştu: “Kemal Bey’le, İmamoğlu’nun arası gayet iyi. Son MYK değişikliği öncesi Kemal Bey, İmamoğlu’nu arayıp ‘MYK’da çeşitli değişiklikler yapıyorum, basından öğrenme’ diyor. İmamoğlu tabii yakın arkadaşlarına ‘Bu MYK değişikliği yeterli değil’ diyor. Yine İmamoğlu geçen hafta arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmede ‘Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına imza toplayıp çıkmam. Zaten benim iki tane davam var ve biri muhtemelen ağustosta sonuçlanacak. Bana siyasi yasak getirmek istiyorlar. Siyasi yasak gelirse benim yapabileceğim bir şey yok, ceketimi alır giderim’ diyor. İmamoğlu davasında yargı çevrelerinde konuşulan suçun vasfının değiştirilmesi. Davalar Demoklesin kılıcı gibi şu an İmamoğlu’nun üzerinde salınıyor. İmamoğlu bunları gördüğü için CHP’de açıktan bir mücadele veremiyor. Bugünkü görüşme baya eğlenceli geçmiş. Hatta bir ara çıkıp Ahlatlıbel’de hava almışlar. Benim edindiğim bilgi İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun arası gayet iyi. Ki Ekrem İmamoğlu da yakın çevresinde ‘İmza toplayacağım’ dediği için bence bir dönem daha İBB adayı.”

‘İMAMOĞLU GERİ ADIM ATMAYACAK’

Hilal Köylü ise şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu ‘Beraber baş başa konuşalım, tartışalım’ öngörüsüyle bu görüşmeye oturuyor. İmamoğlu bir gün öncesinde ‘Mesela İstanbul’dan ibaret değil, Türkiye’yi de konuşacağız’ demiş, değişim isteğini paylaşmıştı. Benim aldığım kulis bilgisi de Kılıçdaroğlu ‘Ekrem İmamoğlu nasıl benim cumhurbaşkanlığı kampanyamın parçası olduysa kurultay sürecinin de parçası olacak’ düşüncesinde. Kılıçdaroğlu ‘süreci beraber götürelim’ diyor. İmamoğlu genel başkanlığı istiyor mu? Evet istiyor. Bana gelen bilgi İmamoğlu geri adım atmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu bu kurultay sürecinin öncüsü olacak. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Özgür Özel de ayrı bir aday.”

Ahlatlıbel’de bir araya gelen İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi 1 saat sürdü

İBB Meclisi’nde ‘İmamoğlu’ gerginliği! Salonu terk ettiler