Küçükçekmece’deki silahlı saldırı: 17 gözaltı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 2:37 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2024 Pazar 6:43 pm

Küçükçekmece‘de bir yurttaşın ağır yaralandığı saldırıda 17 kişi gözaltına alındı. 2 şüpheliyi de arama çalışmaları devam ediyor.

AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında olaya karışan şüphelilerin yakalanması için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Olay yerindeki çalışmalarda, 14 adet 7.62 milimetre çapında uzun namlulu silah mermisi kovanı ve 3 adet 9 milimetre çapında kovan bulunurken, 5 araç ve 1 ikametgaha kurşun isabet ettiği tespit edildi.

17 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, 57 ayrı operasyon yapıldığını ve 17 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Yeniay’ın, Kanarya Mahallesi’ndeki bir derneği ziyareti esnasında, saat 16.30 sıralarında beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açılmıştı.

Saldırıda 32 yaşındaki E.G.D. ağır yaralanırken, çevredeki bazı binalara ve araçlara da kurşun isabet etmişti. Başından yaralanan E.G.D, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılırken, polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlatmıştı.

Kemal Çebi, Küçükçekmece’deki saldırının iç yüzünü anlattı: Olayın siyasi bir yanı yok

Kaynak: TELE1