Krizin en net fotoğrafı! Çürük meyve satışı başladı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:32 am - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:57 am

Türkiye’deki artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle ucuza satılsın diye yapılan boş baklava, boş tost ve boş  gözlemeden sonra çürük meyveler de ekonomik meyve olarak satışa sunuldu.

 

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Ekonomik kriz ülkede her geçen gün kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanırken, bu olumsuz etkinin en büyüğü mutfakta yaşanıyor. Her ürüne yağan zamlar yüzünden millet pazar ve marketlere uğrayamaz oldu. Artan hayat pahalılığına karşı işletmelerin uyguladığı yöntemler gündem olmaya devam ediyor. Düşen alım gücü nedeniyle ‘ucuz olsun’ diye yapılan boş baklava, boş tost ve boş gözlemeden sonra bir markette çürük meyveler “ekonomik meyve” olarak satışa sunuldu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta çürük meyvenin kilosu 4.95 TL oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Çıkma sebze, boş baklava, boş tost, boş cüzdan… Şimdi de çürük meyve. O bile 5 lira. Çürük meyvenin ismi ekonomik meyve olmuş… Ülkeyi getirdikleri nokta…” yorumları yaptı.

Zamlar baklavayı da vurdu! Yeni ürün ‘boş baklava’

Boş baklava, boş tosttan sonra boş gözleme