Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüştü

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 1:42 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 3:11 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı toplantısı öncesi İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşmek için İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantıya İYİ Parti katılmayacağını açıkladı. İYİ Parti’nin kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüşmek için partinin Genel Merkezi’ne geldi.

TELE1 Muhabiri Engin Açar’ın da kulislerden edindiğini bilgiler göre İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için önerildiği öne sürüldü. Bu iki ismi önerenin DEVA Partisi olduğu iddia edildi.

MİLLET İTTİFAK TOPLANTISI 1 SAAT ERTELENDİ

İYİ Parti Lideri Akşener’in toplantıya katılacağı iddiasının ardından toplantı 15.00’e ertelendi.

KILIÇDAROĞLU’NUN TALİMATİ İLE GÖRÜŞTÜLER

İmamoğlu ve Yavaş CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile Akşener ile görüştükleri öğrenildi. Görüşmenin ardından İmamoğlu şunları dile getirdi:

“ABB Başkanı Yavaş beyfendi ile ziyaret ettik. Bugün bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiyemizin özellikle depremle yaşadığı zor günlerde ve memleketimizi geleceği açısından Altılı Masa’nın stratejisinin varlığını çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanız ile duygularımız paylaştık.”

Yavaş ise şunları dile getirdi:

“Bizler Millet İttifak’nın belediye başkanlarıyız. Hep birlikte bir araya geldik Ankara İstanbul gibi birçok şehri kazandı. Tekrar bir araya gelinmesi halkımız arzusu. Biz de görev edindik sayın genel başkanımıza ilettik.”

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEYE GEÇTİLER

Yavaş ve İmamoğlu, Akşener görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına gitti. Görüşmenin ardından İmamoğlu ve Yavaş’ın Millet İttifakı’nın diğer genel başkanlarına bilgi verdiği iddia edildi.

 

Millet İttifakı’ndan İYİ Parti’ye son teklif