Kripto para kullanımı günden güne artıyor ve artık Ferrari bile alabilirsiniz.

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:47 pm

Kripto para hayatımıza her alanda daha çok dahil olmaya başladı, bu kapsamda artık isteyenler Ferrari dahi satın alabilecek. ABD’de bir Ferrari satın almak için Bitcoin benzeri yöntemler kullanılabilecek.

Lüks otomobil üreticisi, ABD’deki satın alımlarda bitcoin, ether ve USDC’yi kabul edecek. Bunun için de kripto ödeme hizmeti BitPay ile çalışacak. Avrupa’nın 2024’ün başlarında bu ödeme yöntemi diğer bölgelerde de gerçekleşmesi bekleniyor.

Ferrari

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Müdürü Enrico Galliera, Reuters’e yaptığı açıklamada, kriptoyla ödeme yapanlardan herhangi bir ek ücret alınmayacağını ve BitPay’in herhangi bir dalgalanma sorununu önlemek için bu ödemeleri işlem sırasında geleneksel para birimine dönüştüreceğini söyledi. Galliera, bu hamlenin şirketin “müşterilerimiz olmayan ancak Ferrari almaya gücü yeten kişilere” ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi.

İlginizi çekebilir: Maaşlar kripto paralar üzerinden ödeniyor: Yeni trend başladı

Daha geçen yıl Ferrari, çevresel ayak izini azaltmak da dahil olmak üzere daha sürdürülebilir operasyonlara yönelik taahhüdünü duyurdu. Bu sebeple enerji akışı yoğun olduğu bilinen kripto para birimlerini benimsemek buna aykırı gibi görünüyor. Ancak şirket bunun misyonunun önüne geçmediği konusunda ısrar ediyor. Galliera, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla güvenmek gibi kripto paranın karbon ayak izini iyileştirmeye yönelik son atılımlara değindi ve Reuters’e: “Tüm değer zincirimiz boyunca 2030 yılına kadar karbon nötrlüğe ulaşma hedefimiz kesinlikle doğrulandı” ifadelerini kullandı.

Squid Game ve Parasite bestecisi başarısının sırrını açıkladı!