Kripto para dolandırıcılarına karşı hizmetini duyurdu

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 5:42 pm

Kripto hala belirsizlikle dolu, ancak Mastercard, alıcıların zihinlerini yatıştırabileceğine bahse giriyor. Kredi kartı devi, kripto satın alımlarına olan güveni artırmayı amaçlayan bir Crypto Secure hizmetini tanıttı.

Teklif, dijital varlık sağlayıcıları için bir “risk profili” oluşturmak ve kart verenlerin bir işlemi onaylayıp onaylamama konusunda karar vermelerine yardımcı olmak için CipherTrace’den (2021’de satın alınan bir blok zinciri güvenlik şirketi) AI kullanıyor. Bir tüccarın önemli dolandırıcılık sorunları varsa, bankanız bir satın alma işlemini engelleyebilecek.

 

Sistem, yeşilden (güvenli) kırmızıya (tehlikeli) değişen renk kodlu risk derecelendirmelerini gösterecek. Mastercard aynı zamanda bir emsal finans grubuyla karşılaştırmak için bir “kıyaslama” derecesi sunuyor; bu ihraççıların onaylanan ve reddedilen işlemlerin hacmini izlemelerine yardımcı olacak. Şirket şu an zaten geleneksel para birimi için benzer bir yöntem kullanıyor ve bu hizmetle konsepti kripto alanına kaydırmış olacak.

 

Mastercard

Kendi halinde bir kripto alıcısı iseniz hizmet sizi heyecanlandırmayabilir. Mastercard’dan Ajay Bhalla’nın CNBC’ye açıkladığı gibi, bu, müşterilere olduğu kadar şirketlere de yardımcı olmakla ilgili. Crypto Secure, ideal olarak kart sağlayıcılarının sanal varlıklar için mevcut düzenleyici labirentte gezinmesine yardımcı olacak.

 

MasterCard’ın, elbette, kripto işlemlerinin güvenilirliğini artırma konusunda bir çıkarı var. Şirket 2021’de bazı kripto para ödemelerini desteklemeye başladı ve daha fazla perakendecinin teknolojiyi benimsemesine izin verdi. Bu ödemeler ne kadar güvenilir olursa, Mastercard onlardan o kadar fazla kazanç sağlayabilir. Motivasyonlar ne olursa olsun, Bitcoin veya Ethereum’unuzu harcayacak daha fazla yer bulursanız sorun olmayabilir.

Eylül ayının en çok satan otomobili yine Fiat Egea oldu