Kremlin’e İHA’larla saldırı girişimi! Rusya ‘Putin’e suikast girişimi’ dedi

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 2:50 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 7:17 pm

Rusya, Ukrayna’nın Kremlin’e İHA’larla saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti, ‘saldırıyı Putin’e suikast girişimi’ olarak değerlendirdi. Ukrayna lideri Zelenski ise ‘Kendi bölgemizde savaşıyoruz’ diyerek Rusya’nın iddiasını reddetti.

Rusya, Kiev yönetiminin Kremlin’e İHA’larla saldırı girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Açıklamada, “Saldırıyı Putin’e karşı planlı bir terör eylemi olarak değerlendiriyoruz” denildi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre Moskova yönetimi, Kremlin’e İHA’larla saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurdu.

Kreminlin’de yapılan açıklamada, “Saldırıyı Putin’e karşı planlı bir terör eylemi olarak değerlendiriyoruz” denildi. Kremlin’in açıklamasında “İki insansız hava aracı Kremlin’i hedef aldı. Ordu ve özel servisler tarafından radar savaş sistemlerini kullanarak zamanında alınan önlemler sonucunda cihazlar devre dışı bırakıldı” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ise suikast girişiminin ardından Devlet Başkanı Putin’in çalışma programında bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

Rus sosyal medya platformlarında dolaşan videolarda ise duvarlarla çevrili ana Kremlin Sarayı’nın arkasından yükselen duman görüldü.

UKRAYNA’DAN İLK AÇIKLAMA: PUTİN’E VE MOSKOVA’YA SALDIRMIYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise Kremlin üzerindeki İHA’yla ilgili konuştu. Zelenski “Putin’e veya Moskova’ya saldırmıyoruz. Kendi bölgemizde savaşıyoruz. Putin’e saldırmadık, biz bunu mahkemeye bıraktık” dedi.

NE OLMUŞTU?

Rusya’da bazı kentlerde, ülkenin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı zaferinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü törenlerinin kapsamı daraltılmıştı.

Rus yetkililer bu kararın güvenlik endişesi ve Ukrayna yanlısı güçlerin saldırıları nedeniyle alındığını söylemişlerdi.

 

Rusya’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilme gibi bir niyeti yok

Batı ülkeleri Türkiye’nin Rusya tercihinden rahatsız