Kredi kartı kullananlar dikkat! Asgari ödeme tutarı artacak mı?

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 4:42 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 4:44 pm

Haber: Ceren Ural

“Kredi kartı kısıtlamalarında neler olacak?”, “‘Asgari tutar’ artacak mı?” sorularının yanıtları merak konusu. Onur Çanakçı, “Kredi kartının asgari ödemesinin yüzde 50’ye çıkması gündemde” dedi.

Ekonomist Onur Çanakçı, TELE1‘de ekranlara gelen Gün Ortası programına konuk oldu.

Ülkü Çoban’ın “Kredi faizleri de tarihi artış gösteriyor. Para yok yurttaşta, bizde. Ne yapıyoruz? Krediye başvuruyoruz. Ne yapıyoruz? Kredi kartı kullanıyoruz. Faizler artıyor, bu sefer kredi almak çok imkansız hale mi gelecek bizim için? Artık kredi almasak daha iyi galiba. Kredi kartını nasıl kullanacağız? İkisiyle ilgili bizi ne bekliyor?” sorusuna yanıt veren Çanakçı, şunları söyledi:

“Zaten vatandaş maaş, Kredili Mevduat Hesabı dediğimiz KMH ve kredi kartından çekilen nakit avanslarla ayı döndürüyordu. Şu anda o yeti yavaş yavaş elinden alınıyor. Çünkü, muhtemelen Merkez Bankası’nın yaptığı bu sıkılaştırıcı para politikalarından kredi kartı ve vatandaşın kredili mevduat hesabı ve kredileri de aynı şekilde etkilenecek. Örnek veriyorum, kredi kartının asgari ödemesinin yüzde 50’ye çıkması gündemde. Ha keza limitlerin düşürülmesi, taksitlerin ortadan kaldırılması… “

Kaynak: HABER MERKEZİ