‘Koruma altındaki çocukların mahremiyetini koruyun’ diyen Aile Bakanlığı geçmişini unuttu

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:38 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:38 pm

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan “çocuklarımızın kimliklerinin gizli tutulması son derece hassas olduğumuz bir konudur” şeklinde yapılan açıklama akıllara Aile Bakanı Yanık’ın geçtiğimiz yıl koruma altındaki bir çocuğu kameralar önüne çıkartmasını akıllara getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada “Devlet koruması altındaki çocuklarımız, bakımlarını sağlayacak yetişkin bir yakını bulunmadığı için ve güvenlik ihtiyacı nedeniyle korumaya alınan olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Güvenlik ihtiyacından dolayı Bakanlığımız korumasında bulunan çocuklarımızın kimliklerinin gizli tutulması, mahremiyetlerinin korunması son derece hassas olduğumuz bir konudur. Güvenlik riski olmayan çocuklarımızın ise akranları ile eşit haklara sahip oldukları ve toplumsal hayata katılmalarının önünde bir engel bulunmadığı unutulmamalıdır. Bakanlık olarak çocuklarımızın sosyal, sportif ve kültürel her türlü faaliyete katılmasını destekliyor ve teşvik ediyoruz” denildi.

AÇIKLAMASIYLA YAPTIKLARI ÇELİŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, koltuğunu 10 yaşındaki bir çocuğa devretmiş, o sırada yaptığı konuşmasında, “23 Nisan Devlet geleneğimizin çocuklara ne kadar kıymet verdiğinin de bir göstergesi” demişti. Ramazan nedeniyle çocuğa bir ikramının olmadığını söyleyen Bakan Yanık, çocuğun koruma evinde kaldığını da kameralar önünde kamuoyuna açıklayarak çocuğun gizlilik hakkını ihlal etmişti. Yanık yaptığı bu hareketle siyasiler ve vatandaşlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Sedat Peker Suç Örgütü davasında 1 kişi tahliye oldu