Korkudan beraber yatan depremzede ikizler ‘eş cinselsiniz’ denilerek yurttan atıldı iddiası

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 12:32 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 5:43 pm

Kahramanmaraş depreminden 4,5 saat bekledikleri enkazın altından sağ olarak ikiz kardeşlerin, Alanya’da kaldıkları okul yurdunda beraber uyumaları nedeniyle ”eşcinselsiniz” denilerek yurttan atıldığı iddia edildi. Olayla ilgili Antalya Valiliği soruşturma başlattı.

Gazeteci Mustafa Dilek’in haberine göre, Hatay’da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya’da bir liseye aldırdı. Babalarının aktardıklarına göre, aynı okulun yurdunda konaklamaya başlayan kardeşlerden biri, göçük altında kalmanın korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı.

KYK yurdunda Zeren’in hayatına sebep olan asansör faciasında istenen ceza belli oldu

“ÖĞRENCİNİN BİRİ ŞİKAYET ETTİ”

Aynı yurtta kalan öğrencilerden birinin ”birlikte uyuyorlar” diyerek yurt yönetimine şikayet ettiği ikizler, yurttan sorumlu öğretmenle görüştü. Öte yandan öğretmenlerinin de durumu incelemek yerine ‘siz eşcinselsiniz’ dedi.

BABALARINI ARAYIP İKİZLERİN YURTTAN ALINMASINI İSTEDİ

Daha sonrada Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. çocukların babasını arayarak “Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz” dediği iddia edildi.

YÖNETİM ÖĞRENCİLERİ YURTTAN ATTI İDDİASI

Gazeteci Mustafa Dilek 15 Aralık akşamı yurt yönetimi öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan attığını ve  öğrencilerin o geceyi bir tanıdığının evinde geçirdiğini söyledi.

KARDEŞLERİN BABASI İSYAN ETTİ

Yaşananlara ilişkin KRT TV canlı yayınında konuşan ikizlerin babası, yetkilileri dava edeceğini ve çocukların kaydını aldırmayacağını söyledi.

Tuzsuz, şunları söyledi:

Benim çocuklarım göçük altında kaldı. Birlikte yatıyorlar, bunlar eşcinsel alın çocukları memlekete götürün dizinizin dibinde okusunlar’ dedi yurt müdürü. Ben bir babayım. Hatay’da kaç tane öğretmen var? Ben çocuklarımı okusunlar diye gönderdim, psikolojileri bozulsun diye değil. Bizi sürekli çocuklarınızın siciline işler diye tehdit ettiler. Hocam bana bir delil koyun alayım çocukları dedim. Ama ortada sadece bir öğrencinin şikayeti var. Benim çocuğum devletin çocuğu, atamazsınız dedim.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Antalya Valiliği, depremzede ikizlerin okulun yurdundan atıldığı iddiaları üzerine inceleme ve soruşturma başlattı.

Üç KYK yurdu internette satışa çıkarıldı

Kaynak: TELE1