Konya’da hayvan barınağında bir skandal daha! Poşete doldurulan kedileri hayvanseverler kurtardı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 8:04 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 11:14 am

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin kürekle köpeği öldürdüğü iddiasının ardından bir skandal daha yaşandı. Barınağa ait aracın içinde poşete doldurulmuş kedilerin olduğunu fark eden hayvanseverler aracı durdurarak kedileri kurtardı.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında skandallar bitmiyor. Barınağa ait aracın arka kısmında ağzı sıkıca bağlanmış poşetin içerisinde birçok kedi olduğunu fark eden hayvanseverler kedileri indirerek kurtardı.

Kedilerin hailini görünce gözyaşlarını tutmayan hayvanseverler ‘Allah belanızı versin’ diyerek isyan etti.

Bir hayvansever, “poşetin içerisine koymuşlar kedileri. Allah belanızı versin” sözleriyle sitemde bulundu. O anlarda ise bazı hayvanseverlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Aynı barınakta bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada yayılınca Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi gözaltına alındı.

Barınaktaki köpeği kürekle öldüren sanıkların ifadesi ortaya çıktı!

AVUKATLAR SAVUNMAK İSTEMEDİ

Hayvanlara işkence ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki şüpheliyi Konya Barosu avukatları, CMK sistemini kapatarak sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelileri savunmak istemedi.

AKP’li belediyenin hayvan bakım merkezinde köpek katliamı iddiası!

KÖPEK BANA SALDIRDI

Köpeğin kafasına kürekle defalarca vurduğu iddia edilen Murat B. ifadesinde şunları söyledi:

“Ben sağlık teknisyeni olarak çalışıyorum. Olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yapıyorduk. S.Ç içerden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. İlk olarak köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle 1 kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panik ile 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdu. Köpek şoka girdi. daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor.

“KÖPEK BAYGINLIK GEÇİRDİ”

Diğer zanlı Sefa Ç. ise verdiği ifadesinde olayın yaşandığı bakımevinde 2 aydır çalıştığını belirterek ‘Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. O sırada saldırgan bir köpek vardı. Ben onu yakalama aparatı ile tutuyordum. Köpek bir anda Murat B.’ye saldırdı. O da kendini korumak için köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk’ iddiasında bulundu.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Konya’da barınaktaki köpek katliamıyla ilgili açıklama yaparak, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Dün sosyal medyaya yansıyan Konya’daki elim hadiseyi üzülerek takip ettim. İl Müdürlüğümüz, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, iki şüpheli tutuklanmıştır” dedi.

Kirişci, “Bir köpeği canice katleden, insanlıktan nasiplenmemiş kişilerle ilgili nihai kararı yargı verecektir. Konunun takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuyla paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişçi’den ‘Konya vahşeti’ açıklaması: Konunun takipçisi olacağız