Konyaaltı’nda da aynı isimli iki aday

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 12:18 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 3:28 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

Balıkesir’de CHP’nin adayı Ahmet Akın’ın karşısına aynı isimle ‘kopya bağımsız aday’ çıkarken, bu sefer de Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde benzer bir hamle gündeme geldi. Türkiye İşçi Partisi Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde belediye başkanlığına Yunus Başaran’ı aday gösterirken, AKP de Yunus Başaran isimli kişiyi Meclis Üyesi Adayı yaptı.

Yerel seçimlere yönelik geri sayım sürerken, ‘kopya aday’ skandalına bir yenisi daha eklendi. Balıkesir’de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın karşısına, aynı isimle bağımsız bir aday çıktı.

Söz konusu adayın CHP’li Akın’ın oyunu düşürmek için AKP’nin gizli hamlesi olduğu iddia edilirken, benzer bir hamle de Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde gündeme geldi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya’nın Konyaaltı Belediye Başkan adaylığına Yunus Başaran’ı aday gösterdi. AKP ise Konyaaltı’nda aynı isimli bir başka kişiyi Meclis Üyesi Adayı yaptı.

Söz konusu hamle, Balıkesir’de yaşanan ‘kopya bağımsız aday’ skandalını akıllara getirdi.

“BALIKESİR’DE YAŞANAN BİR OLAY İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Tele1.com.tr’ye konuşan TİP’in adayı Yunus Başaran, “Balıkesir’de yaşanan bir olay ile karşı karşıyayız. Trajikomik bir hikaye. Böyle bir şey durumu değiştirmez. Ben bilsem böyle ayak oyunu yapacaklarını adımı Yunus Kemal olarak değiştirirdim” dedi.

Büyük tezgah! TELE1 kayıplara karışan kopya adayın çalıştığı iş yerinde

 

Kaynak: TELE1