Büyük tezgah! TELE1 kayıplara karışan kopya adayın çalıştığı iş yerinde

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 7:03 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 8:12 am

Haber: Ceren Ural

Balıkesir’de CHP’li Ahmet Akın’a rakip olan bağımsız aday Ahmet Akın, skandalın ardından işine gitmediği ve telefonlarına yanıt vermediği ortaya çıktı. TELE1 kopya aday Ahmet Akın’ın çalıştığı esnaf lokantasına giderek Akın’ı bölge halkına sordu.

Yerel seçime geri sayım devam ederken Balıkesir’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’ın karşısına bağımsız aday olarak Ahmet Akın adında bir rakip daha çıktı. Bağımsız olarak seçime giren Ahmet Akın’ın bir esnaf lokantasında çalıştığı ancak adının gündeme gelmesinin ardından hiç iş yerine uğramadığı ve adeta kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

CHP’li Ahmet Akın’ın ‘kopyası’ Ahmet Akın kayıplara karıştı

TELE1 PEŞİNE DÜŞTÜ

TELE1 muhabiri Ceren Ural, Akın’ın Balıkesir’de çalıştığı esnaf lokantasına gitti. Lokantanın sahibi TELE1’e yaptığı açıklamada Akın’ın 5 gündür işe gelmediği ve bu nedenle de işten çıkartıldığını söyledi. TELE1’in ulaşmak istediği Akın’ı bölgede bulunan diğer esnaflar dahi tanımıyor. Esnaflara Akın’ı soran Ural kendisinin çok fazla tanınmadığı cevabını aldığını belirterek, ” ‘Bir partiye üye miydi?’ diye sorduk. Ancak ‘kendisini tanımıyoruz’ dediler. Bazılarına fotoğraflarını göstererek tanıttık. Buradaki yurttaşlara sorduk sizin böyle bir şey den haberinizi var mı dedik. Onların da yerel medyadan haberi olmuş. Ahmet Akın kimdir diye sorduk. cevap alamadık. Buradan ev adresini aldık. Ama kendisine yeni bir ev aldığını söylediler. Eski evinde kimsenin oturmadığını söylediler. Ancak yeni evini kimin aldığı nasıl aldığı üzerinde bilgi yok.” ifadelerini kullandı.

“RAKİP ADAY GERİMDE ONDAN BÖYLE BİR YOL İZLEDİLER”

TELE1 muhabiri Ceren Ural CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın’la da görüştü. TELE1 Muhabiri Ceren Ural CHP’li Akın’ın, anketlerde en yakın rakibinin kendisinden geride kaldığı için böyle bir yol izlemiş olabileceği konusunda fikir yürüttüğünü söylediğini belirterek, ” CHP’nin adayı Ahmet Akın’la da görüştük. ‘İsim benzerliği nedeniyle kendisine gelecek bazı oyların yön değiştirebilir’ dedi. ‘Rakip adayın kamuoyu yoklamalarının hemen hepsinde geride kalmasının böyle bir yola başvurmasına neden olduğunu belirtti’ ifadelerini kullandı.

Bağımsız adayın kopya aday olarak tanındığını Belirten TELE1 muhabiri Ceren Ural, bağımsız aday Ahmet Akın’ın çalıştığı işyerine bildirdiği adresten taşındığı hatta yeni bir ev aldığını söyledi.

Kaynak: TELE1