Konutlardaki doğal gazda yüzde 20 KDV yetmedi ÖTV üç kat artırıldı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar 12:34 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 Pazar 1:38 pm

Türkiye, akaryakıt fiyatlarına yapılan zammın şokunu yaşarken, bir zam da doğal gaza geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası dolar TL kuru 19 lira bandından 26 liraya, euro TL ise 21 liradan 29 liraya kadar yükseldi. Genel seçimlere kadar döviz kurlarını sabitleyebilmek için hazineden yapılan satışla kasadaki parayı tüketti. Para bulmak isteyen AKP iktidarı seçimden sonra ÖTV’den KDV’ye her kaleme zam yağmuru başlattı. Gece yarısı itibarıyla akaryakıta gelen 6 liralık zam ile vatandaş neye uğradığını şaşırdı.

Henüz bu dev zam sindirilememişken doğal gazdaki ÖTV oranına da zam yapıldı. Buna göre, ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

Doğal gazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti.

VERGİ UZMANI OZAN BİNGÖL DUYURMUŞTU

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda konutlarda kullanılan ÖTV’nin üç katına çıkarıldığını duyurmuştu.

Bingöl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti.

“Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır.

Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranı da %20 olmuştu.”

AKP’nin akaryakıt zammına yandaş Misvak bile dayanamadı! “Bu ne kardeşim”