Konuşmalarını yazan ekipteydi! Erdoğan Yavuz Selim Kıran’ı Aile Bakanı Yardımcılığı’na atadı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 1:27 am - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 2:14 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde konuşmalarını hazırlayan ekibin içinde yer alan ve son olarak Zagreb Büyükelçisi olan Yavuz Selim Kıran’ı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcılığı görevine Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcılığı görevine Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Abdulkadir Polat atandı.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’i görevden alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu göreve Prof. Dr. Semih Ekercin’i getirdi.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

Yavuz Selim Kıran, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine ataması yapılarak konuşmalarını hazırlayan ekibin içinde yer aldı. Daha sonra sırasıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği‘nde Egemen Bağış’ın Müşavirliği’nin yanı sıra; Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer aldı, Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı dahil çeşitli görevlerde bulundu.
 
2018 Türkiye genel seçimlerinde AKP’den Ordu milletvekili adayı oldu. 7 Ağustos 2018 tarihinde Dışişleri bakan yardımcısı oldu. Son olarak 2022 yılında Hırvatistan Büyükelçisi olarak atandı.

Erdoğan, oğlu kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanı ile ‘terör’ konuştu

Kaynak: TELE1