Kongar’dan Steinmeier’in İmamoğlu ziyareti yorumu: Herhalde hop oturup hop kalkıyordur

Yayın tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:01 am - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:01 am

Haber: Ceren Ural

TELE1 Programcısı Prof. Dr. Emre Kongar, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye’deki ilk ziyaretini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapmasını “uluslararası diplomatik bir skandal” olarak yorumladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye’de ilk ziyaretini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapması ve birlikte İstanbul’u gezmelerinin yankıları sürüyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile birlikte 18 Dakika programını hazırlayıp sunan Prof. Dr. Emre Kongar ise Frank-Walter Steinmeir’in Türkiye’ye geldiği sırada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’ta olmasını “uluslararası diplomatik bir skandal” olarak niteledi.

“ULUSLARARASI BİR PROTOKOL SKANDALI”

Emre Kongar yaşananlar hakkındaki yorumunu şu ifadelerle dile getirdi:

“Bu skandal bir olay. Böyle bir şey olamaz. Herhalde bizim Dışişleri de, emekli büyükelçilerimiz de mevcut büyükelçilerimiz de hop oturup hop kalkıyorlardır. Yahu Alman Cumhurbaşkanı, karısını ve kızını veya oğlunu yanına alıp da gayriresmi bir tatil ziyaretine gelmiyor ki. Resmi ziyaret yapıyor. Bir, Almanya gibi bir ülkenin cumhurbaşkanı Türkiye gibi bir ülkeye resmi ziyaret yapıyor. Bu ziyaretin varış yeri Türkiye’nin başkentidir. Ankara’dır. Bir bakan filan karşılar. Ondan sonra cumhurbaşkanına gidilir. Cumhurbaşkanı onu konutunda karşılar filan. Burada inanılmayacak bir garabet var. Garabet şu: Alman Dışişleri Bakanlığı, Alman Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye şu tarihlerde geleceğini ve Türkiye’den onay alarak mı geldi bu Cumhurbaşkanı? Türkiye onay verdiyse Türkiye Cumhurbaşkanı neden Türkiye’de değil de Irak’ta? İki, yoksa Almanya bildirdi Türkiye onay vermeden mi Almanya Cumhurbaşkanı geldi? Başka bir skandal. Veya Türkiye O’na onay verdi ve Alman Cumhurbaşkanı’nı tek başına İstanbul’da bırakıp Irak’a mı gitti? Veya Alman Cumhurbaşkanı bunu duyunca Ankara’ya değil de İstanbul’a geldi ve muhatap olarak bir belediye başkanını aldı. Nereden bakarsanız bakın uluslararası bir skandal yaşadık. Uluslararası bir protokol skandalı. Her şey iki tarafça bilinerek böyle bir şey yapıldıysa çift taraflı skandal. Alman Cumhurbaşkanı geliyor burada bir belediye başkanıyla konuşarak Türkiye Cumhurbaşkanı’nı yok sayıyor veya Türkiye Cumhurbaşkanı da Alman Cumhurbaşkanı geldiği halde O’nu yok sayıp yurtdışına gidiyor.”

Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ali Sirmen’i anan Emre Kongar gözyaşlarını tutamadı

TELE1 Programcısı Prof. Dr. Emre Kongar, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye’deki ilk ziyaretini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapmasını “uluslararası diplomatik bir skandal” olarak yorumladı.

Kaynak: TELE1