Komşular ötmesinden rahatsız oldu! Başka kümese gönderilen horoz öldü

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 7:22 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 7:22 pm

Düzce’de horozu öttüğü gerekçesiyle Mücella Ulcay’a zabıta ekipleri tarafından Kabahatler Kanunu kapsamında 392 TL ceza kesildi. Başka kümese gönderilen horoz öldü.

Düzce’de evinin önünde beslediği horozun ötmesinden rahatsız olan komşuları şikayetçi olunca, Mücella Ulcay’a zabıta ekipleri tarafından Kabahatler Kanunu kapsamında 392 TL ceza kesildi.

Horozun sahibi Mücella Ulcay, cezaya itiraz ettiğini söyleyerek “Sabahları doğal olarak horoz ötüyor. Horozun ötüşünden rahatsız olmuşlar. Önce emniyetten birileri geldi. Şikayete konu olacak bir durum yok diyerek gittiler. Tekrar şikayet etmişler. Zabıta geldi. Tavuklar dursun, horozu kesin ya da başkasına verin dediler. Burası benim özel mülküm dedim. ‘Horozu yollarsanız biz işlem yapmayacağız’ dediler. ‘Siz benden resmen cinayet işlememi istiyorsunuz, ben bunu yapmam’ dedim. ‘O zaman ceza yazarız’ dediler. ‘İstediğinizi yazın’ dedim” dedi.

HOROZ VE TAVUK ÖLDÜ

Baktığı horoz ve tavukları 2 ay önce köyde yaşayan yakınlarına gönderdiklerini söyleyen Ulcay, “Onları köyde dünürümüzün kümesine yolladık. Oradaki ortama uyum sağlayamamışlar ve ölmüşler” dedi.

Aynadaki yansımasıyla kavga eden horoz görenleri gülümsetti