Komisyon HDP’li Semra Güzel hakkındaki kararını verdi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 3:29 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 7:08 pm

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, PKK’lı bir teröristle fotoğrafı çıkan HDP’li Semra Güzel hakkındaki dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Hazırlık Komisyonu’nun raporuna göre Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki kararını verdi. Komisyon oy cokluğu ile HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karara vardı. Güzel hakkındaki rapor, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na Salı günü sunacak.

NE OLMUŞTU?

PKK’lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etti ve hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu’nda dün savunma yaptı. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu aracılığıyla savunmasını yapan Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini, PKK’lı terörist Volkan Bora ile üniversite yıllarında arkadaş olduğunu, duygusal yakınlık sonucunda da aile arasında sözlendiklerini bildirdi. Güzel savunmasında, 2013 yılındaki çözüm sürecine atıfta bulunarak, “Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Birçok kişi gibi ben de bahsi geçen bölgeye gittim ve görüştük” dedi.

HDP’li Semra Güzel’in yarın yazılı savunma vermesi bekleniyor

Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke jet hızıyla Cumhurbaşkanlığı’nda