Hazırlık Komisyonu, Semra Güzel’le ilgili kararını yarın verecek

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 5:33 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 5:35 pm

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel TBMM Hazırlık Komisyonu’nda savunmasını yaptı. Komisyon karar vermek üzere yarın toplanacak.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluşturulan Hazırlık Komisyonu, AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında öldürülen bir PKK’lı ile çekilen fotoğrafıyla gündeme HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel toplandı.

Komisyonda, Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşüldü. Görüşme kapsamında HDP’li Semra Güzel’in kendisinin yerine savunma yapmak için tayin ettiği HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu dinlendi. Kerestecioğlu, yaklaşık 1 saat Güzel yerine savunma yaptı ve üyelerin sorularını yanıtladı.

‘GİZLİ TANIK MÜESSESİNİN DOĞRU OLMADIĞINI ANLATTIM’

Savunmayı tamamladıktan sonra komisyondan ayrılırken açıklama yapan Filiz Kerestecioğlu, 1991’den bu yana yaşanan süreci anlattığını belirterek, “Leyla Zana’yı da anlattım, gizli tanık müessesini anlattım. Çözüm sürecine de değindim. Barış içinde yaşama isteğini dile getirdim. Gizli tanık müessesesinin doğru olmadığını anlattım. Çözüm sürecini bu yüzden anlatıyoruz. Koca koca adamlar her türlü fotoğrafı çektirirken, görüşürken; sevdiğine ulaşıp fotoğraf çektirmek mi suç? Suçsa herkese suç” diye konuştu.

HDP’li Semra Güzel’in yarın yazılı savunma vermesi bekleniyor

KARAR İÇİN YARIN TOPLANILACAK

Toplantının ardından açıklama yapan Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can, “Sayın Kerestecioğlu savunma yaptı. Bizim için savunma kutsaldır. Savunma hakkı süresi dün bitmesine rağmen savunma hakkı bizim için kutsal olduğundan hazırlık komisyonu bugün dinledi. Yarın komisyon bir karar vermek üzere toplanacak” dedi.

Ramazan Can, HDP’li Güzel’in Kerestecioğlu’na savunma yetkisini HDP’li Mehmet Tiryaki’nin telefonuna gönderdiği mesajla ilettiğini, komisyon olarak telefona atılan mesajı yetki belgesi olarak kabul ettiklerini belirtti.

CHP’den Semra Güzel kararı!

GENEL KURUL’DA OYLANACAK

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Hazırlık Komisyonu’nun raporuna göre Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki kararını verecek. Karma Komisyon’un dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar alması halinde Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapılacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkması halinde de Güzel ile ilgili iki ayrı dosyadan yargı süreci başlayacak.