Koç Üniversitesi’nden uyuşturucu açıklaması

Yayın tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba 11:53 am - Güncelleme: 30 Kasım 2022 Çarşamba 11:53 am

Şanlıurfa’da 74 kilo uyuşturucunun yakalandığı aracın ait olduğu öne sürülen Koç Üniversitesi olayı doğrularken sürücünün kovulduğunu açıkladı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün özel bir üniversiteye ait araçta piyasa değeri üç milyon lira olan 74 kilo ağırlığında uyuşturucu ele geçirilmesine yönelik haberlerin ardından aracın Koç Üniversitesi’ne ait olduğu iddiaları hakkında Koç Üniversitesi’nden açıklama geldi.

Açıklamada, bahsi geçen aracın kendilerine ait olduğu kabul edilirken aracı izinsiz bir biçimde şehir dışına çıkardığı ifade edilen sürücünün işine son verildiği belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN SUÇ DUYURUSU

Üniversiteden yapılan açıklamada kendilerinin de sürücü hakkına suç duyurusunda bulundukları ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

“Üniversitemizde şoför olarak çalışmakta olan söz konusu kişinin üniversitenin aracını izinsiz olarak tek başına şehir dışına çıkartmasına ve suça karışmasına istinaden Koç Üniversitesi’ndeki işine derhal son verilmiştir. Adli süreç halen devam etmekte olup, üniversitemiz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Koç Üniversitesi olarak emniyet güçlerimiz ve adli makamlarla daimi işbirliği içinde olduğumuzu ve süreci yakından takip ettiğimizi duyururuz.”

Uyuşturucu baskını yapılan tapınak rahipsiz kaldı